Fotbal intern

Statistica îl contrazice pe Becali. FCSB ar fi în topul Champions League în clasamentul kilometrilor alergați

21.09.2018 | 10:51
Fotbaliștii de la FCSB sunt învinuiți degeaba de patron. Au la fel de mulți kilometri alergați ca cei din Champions League

Gigi Becali s-a supărat enorm pe staff-ul său tehnic, în special pe preparatorul fizic, după duelul din ultima etapă din Liga 1 Betano, împotriva celor de la CFR Cluj, care s-a încheiat cu scorul de 1-1. Patronul FCSB susține că echipa sa nu se află într-o formă fizică prea bună și acesta ar fi motivul pentru care trupa sa a pierdut puncte în acest sezon. Cu toate acestea, statisiticile oficiale din Champions League îl contrazic pe Becali.

„Echipa, jucătorul, când nu poate, dă pasă la adversar. Ştie că nu are putere, aşa se întâmplă la noi! Dădea Roman vreodată pasă la adversar în viaţa lui? Roman era mult mai bun la Botoşani. O să vedeţi după 13 etape ce se va întâmpla la FCSB! O să vedeţi voi. Hai să lăsăm în pace, că vă dau cuvântul meu de onoare, că nu-l dau afară, Dică nu are nicio vină. Ba are, eu am pus nişte păstori acolo ca să pască. Dacă nu aleargă bine echipa, atunci e vină de la cap, şi de la Meme şi Dică şi toată lumea. Am pus nişte oameni de încredere”, a spus Gigi Becali, la sfârșitul partidei cu CFR Cluj.

Astfel, FCSB a alergat în toate partidele din acest sezon de Liga 1 Betano cel puțin 105 kilometri pe parcursul unui singur meci. Recordul a fost stabilit în partida cu Astra, când roș-albaștrii au alergat la propriu după o victorie și au adunat peste 115 km. În partida cu CFR Cluj, fotbaliștii de la FCSB au alergat 105 km și 111 metri, cu 700 de metri mai puțin decât jucătorii echipei campioane, arată gsp.ro.

FCSB, în topul Champions League în clasamentul kilometrilor alergați

Dacă ar fi să analizăm parametrii fizici ai celor 32 de echipe din Champions League, în prima etapă din faza grupelor, am observa că FCSB s-ar afla peste nume importante din fotbal. Astfel, Barcelona, Monaco și Galatasaray au alergat numai 100 de kilometric, în timp ce PSG a depus un efort care s-a transformat în 101 km și cei de la Lokomotiv Moscova au alergat 102 km. La capătul celălalt se află, surprinzător sau nu, echipele germane. Hoffenheim și Dortmund au alergat 117, respective 115 km. Tot 115 km au mai alergat în total și jucătorii de la Benfica, dar și cei de la Lyon.

Așadar, cu prestațiile din parametrii fizici ai sezonului actual, cei de la FCSB par a fi fix în media formațiilor din Champions League.