ADVERTISEMENT
News

Statistica nu este de partea României în lupta împotriva coronavirusului. Cinci țări care au anunțat primul caz în aceeași zi cu noi au mai puține decese

Autor: Traian Terzian | 07.04.2020 | 15:37
Statistica nu este de partea României în lupta împotriva coronavirusului. Cinci țări care au anunțat primul caz în aceeași zi cu noi au mai puține decese
România a anunțat primul caz coronavirus la 26 februarie, în aceeași zi cu alte cinci țări, dar statistica nu este deloc de partea noastră

România a anunțat primul caz coronavirus la 26 februarie, în aceeași zi cu alte cinci țări, dar statistica nu este deloc de partea noastră.

ADVERTISEMENT

Statistica nu este de partea României în lupta împotriva coronavirusului

Conform Mediafax, statistica arată că România a înregistrat un număr mai mare decese față de alte cinci state care au anunțaat tot la 26 februarie primul pacient infectat cu noul tip de coronavirus.

România a raportat primul caz pozitiv cu COVID-19 în aceeași zi cu Norvegia, Grecia, Georgia, Macedonia de Nord și Pakistan, dar toate aceste state au înregistrat până la acest moment mai puține decese.

ADVERTISEMENT

Deși are cei mai mute cazuri dintre cele șase țări, 5.866, Norvegia are de două ori mai puține decese decât noi, în timp ce Pakistanul a înregistrat de trei ori mai puțini morți față de țara noastră, iar Grecia are de două ori mai puțini pacienți.

Norvegia și Grecia au sub 80 de morți

În ceea ce privește numărul mai mic de decese înregistrate de Georgia și Macedonia de Nord, o explicație ar fi că aceste două țări au o populație de 2-3 milioane de locuitori, mult mai mică decât cea a României.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț anunțat marți de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 4.417, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 360 de îmbolnăviri. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 crește de la o zi la alta și s-a ajuns la 184.

Norvegia are 5.866 de cazuri pozitive, 78 de decese și 32 de pacienți vindecați, în timp ce Grecia a înregistrat 79 de morți la 1.755 de îmbolnăviri. De asemenea, grecii au anunțat și 269 de pacienți vindecați.

ADVERTISEMENT

Georgia are două decese și 39 de vindecări la 195 de cazuri, iar Macedonia de Nord a înregistrat 23 de morți și 30 de vindecați 570 de îmbolnăviri. Pakistanul a anunțat 3.918 pacienți pozitivi, 54 de decese și 429 de pacienți vindecați.

Yves Gaudin, de profesie virolog şi director al Centrului National Francez de Cercetări Ştiinţifice, a dezvăluit faptul că SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru boala COVID-19, va fi prezent în lume pentru cel puțin doi ani.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!