News

Statistică șocantă dată publicității! 2,5 violuri pe zi în România, în 2018!

01.08.2019 | 12:48
Statistica socanta data publicitatii 25 violuri pe zi in Romania in 2018
Tot mai multe cazuri de viol în țara noastră. Sursa foto: hunedoaralibera.ro

Poliția Română a înregistrat anul trecut în România o medie de 2.5 violuri în fiecare zi. Datele primite de la Alianța România fără Orfani arată că rata recidivei în ceea ce privești persoanele care au ieșit din închisoare a fost în 2018 de 70%.

2.5 de cazuri de viol, abuz și exploatare în fiecare zi în anul 2018

Anul trecut s-au produs în România 2.5 cazuri de viol în fiecare zi. De asemenea, datele de la Alianța România fără Orfani mai arată că rata recidivei pentru cei care au ieșit din închisoare fiind acuzați de viol a fost de 70%. Unii violatori au recidivat la nici 3 zile de la eliberarea din închisoare.

Alianța România Fără Orfani (ARFO) a cerut autorităților ca orice persoană să prezinte în momentul în care se angajează un „certificat de integritate comportamentală“ care confirmă că nu este agresor sexual, în special dacă trebuie să intre în contact cu copiii. Aceată inițiativă este prevăzută în Legea 118/2019 privind „Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale.”, potrivit hotnews.ro.

În România s-au înregistrat anul trecut 2.5 cazuri de viol pe zi
Statistică alarmantă în privința violului în anul 2018. Sursa foto: catchy.ro

Cazierul judiciar ar putea fi necesar la angajare. Inițiativă propusă de ARFO

ARFO propune o inițiativă conform căreia orice persoană care urmează să lucreze cu copii trebuie să prezinte la dosarul de angajare și cazierul judiciar care să ateste că nu este considerat agresor sexual„Este o măsură preventivă necesară. Deși util, în cazierul judiciar nu se regăsesc fapte pentru care a fost ispășită pedeapsa ori a trecut un anumit interval de timp. Astfel, certificatul eliberat de registru pentru fapte cu risc social ridicat, are rolul de a preveni recidiva în cazul infracțiunilor sexuale, aspect extrem de sensibil și important atunci când vorbim despre persoane care îngrijesc copii sau intră zilnic în contact cu aceștia”, arată reprezentanții Alianța România Fără Orfani.

În plus, tot anul trecut, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a raportat 15.253 de cazuri de abuz și exploatare a copiilor. Important de reținut: acestea sunt cifrele care reprezintă exclusiv cazurile raportate oficial.

Violatori în funcții publice. Un deputat PSD violator cu acte-n regulă

Deputatul PSD Vaslui Dan Bordeianu a fost acuzat de viol pe vremea când avea doar 18 ani. Pe 9 aprilie 1985 Dan Bordeianu și alți doi prieteni au sechestrat și violat o fată pe care au acostat-o pe stradă, au dus-o în locuința unuia dintre inculpați și toți 3 au avut raporturi sexuale cu victima. Fata a reușit să scape a doua zi dimineața profitând de neatenția celor trei după ce s-a oferit să le facă micul-dejun. Fata a fugit îmbrăcată sumar pentru că hainele ei fuseseră ascunse.

Cei trei inculpați au recunoscut infracțiunea comisă, dar au afirmat că victima era prietenă cu Bordeianu. Deputatul a fost condamnat la vremea respectivă  la cinci ani de școală de corecție, potrivit puterea.ro.

 

 

 

 

Tags: