News

Statistică sumbră despre Coronavirus: Acest virus va exista pentru totdeauna

31.07.2020 | 12:41
Statistica sumbra despre Coronavirus Acest virus va exista pentru totdeauna
ADVERTISEMENT

Specialiștii din lumea medicală vin cu previziuni tot mai negre privind noul Coronavirus și ne avertizează că nu vom scăpa niciodată de această boală.

În mod direct, fără ocolișuri, Michael Osterholm, directorul Centrului de Boli Virale, din cadrul Universității din Minnesota, spune că omenirea nu va reuși să elimine COVID-19.

ADVERTISEMENT

De acest medic de peste ocean se leagă și o previziune din ianuarie, una care, din păcate, s-a adeverit. Acesta a fost printre primele voci abilitate care au prezis că SARS-CoV2 se va transforma într-o pandemie.

Previziuni îngrijorătoare despre Coronavirus: Va exista pentru totdeauna

Încă de pe 20 ianuarie, când planeta nici nu-și imagina măcar ce dezastru medical avea să urmează, Dr. Michael Osterholm, un epidemiolog la Universitatea din Minnesota, a scris într-un e-mail: ”Eu sunt sigur că asta va provoca următoarea noastră pandemie.”.

ADVERTISEMENT

Peste nici două luni, pe 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avea să declare pandemie de coronavirus, o stare cu care omenirea încă se confruntă din plin.

Opinia expusă public de medicul Osterholm reprezintă un avertisment de proporții gigantice. Acesta dă de înțeles că așa cum omenirea n-a putut scăpa nici de HIV sau de multe alte boli virale, devine tot mai cert că nici de COVID-19 nu putem să scăpăm vreodată.

ADVERTISEMENT

”Vom avea de-a face cu acest virus pentru totdeauna. Vaccinurile eficiente și sigure vor fi foarte importante în lupta împotriva acestui virus. Dar întreaga lume va experimenta COVID-19 până la sfârșitul timpului.

Și dacă nu obținem imunitate durabilă, ne uităm la revaccinare, de obicei, dacă putem face acest lucru. Cu adevărat trebuie să ne obișnuim cu faptul că vom trăi cu acest virus, cel puțin pe durata vieții mele și, în același timp, nu înseamnă că nu putem să îl invingem”, a spus Michael Osterholm, conform MarketWatch.

ADVERTISEMENT

Ce soluții propune medicul din SUA

Recent, același medic Osterholm a explicat care e singurul scenariu realist, în ceea ce privește noul Coronavirus. ”În timp, vom reuși să limităm foarte mult răspândirea bolii. Până atunci, nu putem face altceva decât să continuăm să stingem marile focare, așa cum putem”.

El a mai spus că, deși se fac progrese importante în ceea ce privește găsirea unui vaccin, și această soluție va fi doar un prim pas în ceea ce privește limitarea răspândirii virusului.

”În cel mai bun caz, putem spera că va apărea un vaccin care să ne protejeze doar pentru câteva luni și nici măcar pentru câțiva ani. Abia celelalte vaccinuri care vor apărea, în timp, pot face mai mult pentru sistemul nostru imunitar. Dar apariția unor astfel de vaccinuri e foarte, foarte departe.

Practic, nu vor avea niciun impact asupra situației pe care o trăim acum”, a concluzionat Michael Osterholm

ADVERTISEMENT