Sport

Statistici uluitoare pentru Neymar la PSG. Cifrele cu care l-a cucerit definitiv pe Christophe Galtier

Criticat pentru lipsa sa de implicare, Neymar este radical schimbat în această stagiune, lucru probat și de cifrele brazilianului, dar și de laudele lui Galtier.
27.10.2022 | 14:43
Statistici uluitoare pentru Neymar la PSG Cifrele cu care la cucerit definitiv pe Christophe Galtier
Neymar și-a schimbat atitudinea și este în acest sezon mult mai dispus la efort. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După ce și-a prelungit contractul cu PSG, Mbappe și-a dorit să-l vadă plecat pe Neymar. Și, ați aflat deja din FANATIK, doar faptul că Chelsea, echipa pe care n-ar fi refuzat-o, nu a oferit suma cerută pentru un împrumut, a făcut ca brazilianul să continue la parizieni. Și o face într-o manieră la care nici măcar Kylian nu poate rămâne impasibil.

”El este cel care oferă cel mai bun echilibru”, spune antrenorul lui PSG despre Neymar

Nu, nu vorbim despre goluri sau pase decisive. Deși nici acestea nu sunt de neglijat. Căci a început sezonul într-o manieră entuziasmantă. A marcat 12 goluri și a înregistrat nouă pase decisive în 16 apariții în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Ne referim la un alt capitol. La care, pe vremuri, nu excela. Și anume, cel al implicării. Ei bine, L’Equipe scoate în evidență că Neymar a reușit să acopere, în Liga Campionilor, 40,6 km.

Cifră cu care a  bifat a patra cifră din lotul echipei. Doar Marco Verratti (45,5), Sergio Ramos (41,4) și Vitinha (40,9) au izbutit să-l depășească pe brazilian.

ADVERTISEMENT

Mai mult, este un om cheie după ce Galtier a schimbat formula de echipă, renunțând la 3-4-3, în favoarea lui 4-3-1-2. În care lui Neymar i-a dat rolul de jucător în spatele celor  doi atacanți centrali.

”El este cel care oferă cel mai bun echilibru. Are această capacitate de a repeta eforturile, are volum, intensitate. Este generos în efort, dar și în serviciul oferit coechipierilor. 

ADVERTISEMENT

În plus, este deopotrivă capabil să se repoziționeze, dar și să aibă o viteză uluitoare și o calitate tehnică. Este un animator grozav. Are un comportament impecabil”, a declarat Galtier.

Și nu este totul. La antrenamente, poate și pentru că se apropie Cupa Mondială, acolo unde vrea titlul cu Brazilia, trage tare și se implică.

ADVERTISEMENT

Iar jurnaliștii francezi oferă și un moment care a surprins, consemnat înaintea primului joc cu Juventus. Antrenorul dorea să explice, printr-un exercițiu, cum își dorește să arate pressing-ul. Iar cel care s-a oferit voluntar a fost Neymar.


  • Cota pentru PSG – Troyes : 2,10 este cota pentru „total goluri în prima repriză: 2-3”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: