Fotbal international

Statisticile senzaționale reușite de Aubameyang la Arsenal. Atacantul are 7 goluri din ultimele 9 șuturi la poartă. VIDEO

23.09.2019 | 17:26
Statisticile senzationale reusite de Aubameyang la Arsenal Atacantul are 7 goluri din ultimele 9 suturi la poarta VIDEO
ADVERTISEMENT

Pierre-Emerick Aubameyang este unul dintre cei mai în formă atacanți din Premier League, iar golurile sale au ajutat-o foarte mult pe Arsenal în debutul sezonului. Atacantul din Gabon a adus victoria „tunarilor” și în ultima partidă de campionat, pe teren propriu cu Aston Villa, 3-2. În sezonul trecut, Aubameyang a fost golgheterul din Premier League cu 22 de goluri, la egalitate cu Mohamed Salah și Sadio Mane. A fost o premieră în istoria fotbalului englez ca 3 fotbaliști africani să împartă titlul de cel mai bun marcator.

Statisticile lui Aubameyang la Arsenal sunt senzaționale

Statisticile lui Aubameyang la Arsenal sunt senzaționale, fotbalistul din Gabon a bătut record după record de când a ajuns în echipa „tunarilor”. Atacantul are 7 goluri din ultimele 9 șuturi pe care le-a trimis la poartă, iar golurile marcate de el au contribuit decisiv la cele 11 puncte strânse de Arsenal în primele 6 etape din Premier League. Gabonezul a reușit să înscrie și în primul meci din grupele Europa League al lui Arsenal, în deplasarea cu Eintracht Frankfurt, 3-0.

ADVERTISEMENT

Atacantul are 15 goluri înscrise în ultimele 15 partide pentru Arsenal, iar fanii tunari îl compară cu Thierry Henry, legenda clubului. Pierre-Emerick Aubameyang a ajuns la Arsenal în ianuarie 2018, de la Borussia Dortmund, în schimbul sumei de 63.750.000 de euro.

  • 1 titlu de „Jucătorul African al Anului” a primit Pierre-Emerick Aubameyang în 2015 

A egalat recordul lui Fernando Torres

După ce a marcat în prima partidă a sezonului, Aubameyang a ajuns la 33 de goluri în 50 de meciuri în Premier League, egalând recordul lui Fernando Torres de pe vremea când evolua în tricoul lui Liverpool. Astfel, atacantul din Gabon are un început mai bun la Arsenal decât a avut Thierry Henry, care marcase de 30 de ori în primele 50 de jocuri pentru „tunari”. În prima perioadă a lui Aubameyang la Arsenal, imediat după transferul din Germania, a înscris 6 goluri în 6 meciuri.

ADVERTISEMENT

De la debutul său în Premier League, Aubameyang a marcat 37 de goluri, cu 4 mai multe decât Sergio Aguero, rivalul de la City. Singurul fotbalist care a reușit o performanță mai bună este Mohamed Salah, care marcase 39 de goluri de la debutul în campionatul Angliei.

  • 30 de ani a împlinit Pierre-Emerick Aubameyang pe 18 iunie
Aubameyang i-a egalat recordul lui Fernando Torres în Premier League. Sursă foto: hepta.ro
Aubameyang i-a egalat recordul lui Fernando Torres în Premier League. Sursă foto: hepta.ro

Aubameyang este fericit la Arsenal

Chiar dacă în 2016 declara că visează să îmbrace tricoul lui Real Madrid, Aubameyang este foarte fericit la Arsenal, cu toate că nu a câștigat niciun trofeu de când a ajuns la ei. „Îmi place la Arsenal, sunt fericit aici, mai ales că pot să joc împreună cu Alexandre Lacazette și cu Nicolas Pepe în atac. Sunt sigur că o vom ajuta pe Arsenal să obțină multe rezultate bune și sper să devenim din ce în ce mai buni”, a spus aubameyang la începutul sezonului.

ADVERTISEMENT
Aubameyang este fericit că joacă în aceeași echipă cu Lacazette. Sursă foto: hepta.ro
Aubameyang este fericit că joacă în aceeași echipă cu Lacazette. Sursă foto: hepta.ro

În partida cu Aston Villa, Nicolas Pepe a marcat primul gol pentru Arsenal din penalty, după ce Aubameyang l-a lăsat să execute. Unai Emery a povestit gestul de altruism făcut de atacantul „tunarilor”: „Aubameyang este responsabilul cu penalty-urile. El a decis să îl lase pe Pepe să execute loviturile de departajare. Sunt bucuros de hotărârea lui, pentru că i-a dat mai multă încredere lui Nicolas Pepe”.

  • 70.000.000 de euro este cota de piață a lui Pierre-Emerick Aubameyang, conofrm transfermarkt.com