Life

Stațiunea adorată de români în care turiștii au interzis să se plimbe în costum de baie. Amenzile sunt destul de serioase din această vară

Stațiunea din Europa unde turiștii nu au voie să se plimbe în costume de baie. Gestul este considerat nepotrivit, iar sancțiunea ajunge la câteva mii de euro.
03.06.2024 | 20:25
Statiunea adorata de romani in care turistii au interzis sa se plimbe in costum de baie Amenzile sunt destul de serioase din aceasta vara
Stațiunea din Europa unde turiștii nu au voie să se plimbe în costume de baie. Amenzile sunt usturătoare. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții știm că vara, pe plajă, costumul e baie este ”uniforma” tuturor turiștilor. Ei bine, de anul acesta, regulile se vor schimba pe una dintre cele mai vizitate plaje de către români. Începând cu vara anului 2024, turiștilor le va fi interzis să se plimbe în costum de baie.

Stațiunea din Europa unde turiștii nu au voie să se plimbe în costume de baie

Românii care au de gând să își petreacă vacanța pe plaja următoare, ar trebui să își regândească ținutele. În ciuda faptului că este o zonă cu multe plaje, aici, de acum încolo, plimbatul în costume de baie va fi interzis.

ADVERTISEMENT

Platja d’Aro, una dintre cele mai frumoase și mai vizitate stațiuni va avea reguli noi pentru turiști. De acum încolo, plimbatul în costum de baie este strict interzis. Regulile sunt sunt cât se poate de serioase, iar cine nu le respectă, riscă amenzi usturătoare.

Aflată pe Costa Brava, în Spania, Platja d’Aro are de gând să reglementeze noi reguli comportamentale pentru turiști. Adoptarea măsurilor nu este deloc una întâmplătoare.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane au uitat faptul că doar la plajă se poartă costumul de baie. Astfel, turiștii pot fi zăriți în diverse localuri sau chiar pe stradă purtând costume de baie.

Ce sancțiuni riscă turiștii care nu respectă regulile din stațiunea Platja d’Aro

Autoritățile spaniole deja au implementat acest set de măsuri menit să reducă comportamentele antisociale ale turiștilor. Localnicii sunt deranjați de modul în care vizitatorii se plimbă în zonă și se pare că nemulțumirile lor au fost ascultate.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, începând din această vară, turiștii trebuie să fie foarte atenți la cum se îmbracă în spațiile publice. Inclusiv la cum se afișează pe drumul care duce către plajă.

Nu doar plimbatul în costume de baie pe stradă va fi interzis. Din această vară, turiștii cu spirit de glumă nu vor mai avea voie să plimbe păpuși gonflabile pe stradă. Acest gest, împreună cu aruncatul gunoaielor în zone nesemnalizate le va aduce amenzi usturătoare.

ADVERTISEMENT

Lista interdicțiilor nu se oprește aici. Din vara anului 2024, doamnele și domnișoarele nu vor mai avea voie să plece de la plajă în bikini și cămașă. Ținuta este considerată nepotrivită, iar amenzile sunt cuprinse între 300 și 1500 de euro.

Nu doar în Platja d’Aro sunt interzise aceste lucruri. Încă din 2019, în mai multe stațiuni din Palma, Spania, era interzis plimbatul pe străzi în costum de baie. La vremea respectivă, amenzile erau de 400 de euro.

Spania nu este singura țară din Europa unde turiștii nu au voie să se plimbe în bikini. În stațiunea Sorrento din Italia, aceste măsuri au fost implementate încă din anul 2022. Coasta Amalfi este una dintre zonele pitorești ale Italiei, așa că autortățile au luat măsurile necesare pentru protejarea imaginii sale.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită