Stațiunea ascunsă, de lângă Valea Prahovei, care a renăscut din propria cenușă. Puțini turiști știu de ea, era locul elevilor și studenților pe vremuri. Ar putea fi peste Sinaia, Predeal sau Bușteni datorită peisajelor de vis, pârtiilor, dar și prețurilor mici
Stațiunea situată aproape de Valea Prahovei, care a revenit în atenția vizitatorilor. Odinioară era luată cu asalt de elevi și studenți, mulțumită priveliștii de poveste și costurilor mici la capitolul cazare și intrări la obiective turistice.
Călătorii care au ajuns aici sunt de părere că este una dintre perlele turistice încă ascunse ale acestei zone din România. Pârâul Rece, localitate care face parte din Predeal, este un cadru natural pitoresc unde oamenii pot admira peisaje de vis.
Se găsește la o altitudine de circa 1000 de metri și la numai 8 km distanță de Predeal. În trecut era numită și „stațiunea elevilor și studenților”. Se poate lăuda cu un potențial turistic extraordinar datorită așezării sale pe coasta munților Bucegi, locul fiind ideal pentru practicarea sporturilor de iarnă.
În plus, deși stațiunea este retrasă are foarte multe căi de acces. Turiștilor nu le este greu să ajungă aici, bucureștenii având de parcurs o distanță de 140 de kilometri. Drumul este ușor de parcurs cu toate că este destul de aglomerat în weekeend.
În altă ordine de idei, condiţiile climaterice zonale recomandă locul pentru tratarea nevrozelor astenice, a surmenajului fizic şi intelectual. Iubitorii de natură pot explora la pas regiunea care dispune de hoteluri, vile, terenuri de sport și club cu sală de spectacole.
Totodată, turiștii au la dispoziție bibliotecă, discotecă și multe alte atracții. Cabanele din zonă sunt: Trei Brazi, Cabana Secuilor, Diham, Poiana Izvoarelor și Mălăiești.
Unul dintre traseele turistice pe care oamenii trebuie să le testeze pleacă de la baza localității. Drumeții trebuie să coboare spre punctul Pârâul Mic și să urce pe versantul de Vest al muntelui Moraru. De aici se ajunge foarte rapid la Cabana Trei Brazi și mai departe la Poiana Secuilor, drumul fiind accesibil și drept.
Traseul se continuă pe versantul apusean al Muchiei Oii, trece Valea Tocilița și coboară pe Valea Cheii. Din acest punct turiștii trebuie să folosească drumul forestier pentru a urca spre Spinarea Calului și mai apoi la Cheile Râșnovului.
Stațiunea Pârâul Rece are multe alte trasee secundare care sunt marcate și care sunt foarte ușor de explorat vara. Pe timpul iernii călătorii își pot îndrepta atenția spre practicarea sporturilor, cum ar fi ski. În această regiune se găsește baza sportivă de ski fond şi biatlon de pe Valea Râşnoavei.
Mai mult decât atât, turiștii descoperă în acest loc o oază de liniște, lumină și aer curat. De asemenea, vizitatorii se pot bucura de obiectivele turistice care sunt la doar o aruncătură de băț, printre care se numără Castelul Bran şi Cetatea Râşnov.
Vizitatorii nici nu trebuie să achite sume impresionante pentru un sejur. Prețurile sunt foarte mici, dovadă că stațiunea este o destinație iubită de foarte multe persoane, în special în sezonul rece.