Life

Stațiunea ascunsă, de lângă Valea Prahovei, pe care prea puțini români o bagă în seamă. A renăscut din propria cenușă cu ajutorul investițiilor și e peste Sinaia, Predeal sau Bușteni. E plină de străini și are cazări spectaculoase

Destinația de vacanță situată aproape de Valea Prahovei de care turiștii străini s-au îndrăgostit. E evitată de români, deși a suferit transformări mari.
22.11.2024 | 19:15
Statiunea ascunsa de langa Valea Prahovei pe care prea putini romani o baga in seama A renascut din propria cenusa cu ajutorul investitiilor si e peste Sinaia Predeal sau Busteni E plina de straini si are cazari spectaculoase
O stațiune aflată aproape de Valea Prahovei a renăscut din propria cenușă. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aceasta este stațiunea ascunsă, de lângă Valea Prahovei, pe care prea puțini români o bagă în seamă, cu toate că are perisaje superbe. A renăscut din propria cenușă cu ajutorul investițiilor și e peste Sinaia, Predeal sau Bușteni. E plină de străini și are cazări spectaculoase.

Turiștii străini, îndrăgostiți de o destinație de vacanță aflată aproape de Valea Prahovei

România are numeroase locații și obiective turistice care sunt pe placul turiștilor din afara granițelor țării. Aceste destinații de vacanță ne recomandă la nivel internațional datorită peisajelor impresionante, aerului curat și preparatelor culinare.

ADVERTISEMENT

Străinii sunt îndrăgostiți de Timișu de Sus, care se găsește aproape de Valea Prahovei. Aparține din punct de vedere administrativ de stațiunea montană Predeal, fiind situată la o altitudine de 800-850 de metri.

Datele geografice arată că locația este aflată între Masivul Postăvarul la nord, Masivul Piatra Craiului la est și Platforma Predealului la sud-vest, în depresiunea care îi poartă și numele. E la o distanță de 18 km de orașul Brașov și la 4 km de Predeal.

ADVERTISEMENT

Stațiunea atrage oameni care adoră să se plimbe în natură, dar și pe cei pasionați de trasee montane. De aici pleacă mai multe trasee montane de mare inters. Turiștii care ajung în Timișu de Sus pot observa Masivul Piatra Mare.

În plus, călătorii se pot bucura de Cheile Râșnoavei prin Valea Cerbului, Cascada Tamina și Peștera de Gheață. Totodată, pot vizita Cabana Cheia din Masivul Postăvarul, Biserica de lemn în stil maramureșean și Mănăstirea romano-catolică Congregatio Jesus.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, destinația este ideală pentru persoanele care doresc să facă cure medicale. Locul este recomandat în tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii, stărilor de debilitate, tratarea nevrozelor astenice, rahitism și surmenaj.

Timișu de Sus, satul lui Moș Crăciun în 2024

Timișu de Sus va fi în centrul atenției în sezonul rece pentru că de la 1 decembrie 2024 se deschide un parc tematic cunoscut și adorat de toată lumea, de la mic la mare. Satul lui Moș Crăciun din Negrești, județul Neamț, se mută în această stațiune.

ADVERTISEMENT

Afaceriștii care au cunoscut succesul în urmă cu 3 ani au anunțat că evenimentul se mută în centrul țării pentru a putea fi accesibil la cât mai multe persoane. Aceștia au transmis că vor construi și un sat al Spiridușilor, unde vizitatorii nu vor avea limită de timp, ci vor sta cât vor dori.

„După 3 ani de poveste am luat o decizie: mutăm Satul în inima României, la cererea publicului, într-o locație mai accesibilă pentru toată țara. Am ales varianta ideală – Centrul Țării, în Predeal, pe DN1.

Pentru dragii noștri vizitatori din zona Moldovei – nu vă întristați! Acum aveți șansa să vizitați munții din centrul țării și să descoperiți o variantă nouă și extinsă a Satului lui Moș Crăciun.

Am lăsat în urmă un sat de poveste, dar am pregătit pentru voi unul și mai spectaculos”, este anunțul de pe Facebook.

Stațiunea Timișu de Sus, locuită din cele mai vechi timpuri

Stațiunea Timișu de Sus era cunoscută odinioară drept Vama Timiș. Conform cazaretransilvania.ro, localitatea din județul Brașov a avut până în anul 1918 un punct de trecere a frontierei Timiș-Predeal, între Austro-Ungaria și Regatul României.

Informațiile furnizate de istorici spun că zona a fost locuită din cele mai vechi timpuri. Acest lucru a fost confirmat de săpăturile arheologice care au demonstrat că au existat oameni care au stat în această regiune.

Într-o pădure situată la o altitudine de 800 de metri, lângă Timișu de Sus, s-a descoperit o cetate cu șanț, berma, zid și bastion. Arheologicii care au fost prezenți la această descoperire, în 2007, spun că cetatea datează din epoca medievală.

Satul a aparținut Comitatului Brașov din Regatul Ungariei încă din anul 1876, apartenență care s-a încheiat în 1920, odată cu semnarea Tratatului de la Trianon. Acest tratat prevedea stabilirea frontierelor Ungariei cu vecinii săi.

Mai târziu, în perioada interbelică localitatea a aparținut administrativ-teritorial de județul Brașov. În prezent, turiștii care vor să se destindă în această regiune au parte de hoteluri, vile și pensiuni agroturistice.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali, imagini tulburătoare: a plâns în hohote la biserică sub privirile fostului...
Gigi Becali, imagini tulburătoare: a plâns în hohote la biserică sub privirile fostului rival din Liga 1! Nu și-a mai controlat emoțiile
Cine sunt profesorii care i-au lansat cartea lui Călin Georgescu, „Ieșirea din Matrix”....
Cine sunt profesorii care i-au lansat cartea lui Călin Georgescu, „Ieșirea din Matrix”. Un fost general SRI și un apologet al Rusiei, cu poziții antisemite
Cât costă cazarea la hotelul Simonei Halep de la munte, de Crăciun și...
Cât costă cazarea la hotelul Simonei Halep de la munte, de Crăciun și Revelion. Mai sunt câteva camere
Cutiile de somon expirate de câteva decenii dezvăluie o surpriză uriașă
Cutiile de somon expirate de câteva decenii dezvăluie o surpriză uriașă
Uitată și părăsită de apropiați, marea campioană a României își duce viața în...
Uitată și părăsită de apropiați, marea campioană a României își duce viața în anonimat. Din ce a ajuns să trăiască acum una dintre cele mai mari campioane ale României
Călin Georgescu rupe tăcerea despre Bogdan Peșchir, milionarul despre care spunea că i-ar...
Călin Georgescu rupe tăcerea despre Bogdan Peșchir, milionarul despre care spunea că i-ar fi finanțat campania cu peste 1 milion de euro. Uluitor, ce răspuns a dat, când a fost întrebat despre el: "Eu..."
Anca Alexandrescu și Anamaria Prodan făceau legea la școala de fete: ”Veneam cu...
Anca Alexandrescu și Anamaria Prodan făceau legea la școala de fete: ”Veneam cu sarafanul strâmtat și ciorapi de mătase”. Dezvăluiri
I-a cerut mâna? Ce scrie presa indiană despre întâlnirea lui Salman Khan cu...
I-a cerut mâna? Ce scrie presa indiană despre întâlnirea lui Salman Khan cu părinții Iuliei Vântur
Teodor Răileanu Olariu și Gabriel Diaconu la TATULICI la FANAT1K, luni, 9 decembrie,...
Teodor Răileanu Olariu și Gabriel Diaconu la TATULICI la FANAT1K, luni, 9 decembrie, ora 18:00. Un psiholog și un psihiatru, invitații lui Mihai Tatulici
Mitică Dragomir nu a fost surprins că s-a anulat turul 1 al alegerilor...
Mitică Dragomir nu a fost surprins că s-a anulat turul 1 al alegerilor prezidențiale: “Știam că-l curăță pe Georgescu! Au o forță prea mare”
Lavinia Pîrva a plecat de acasă. Există dovezi, le are și Ștefan Bănică...
Lavinia Pîrva a plecat de acasă. Există dovezi, le are și Ștefan Bănică Jr
Dragoș Bucur REFUZĂ să accepte adevărul TRIST despre copiii săi. Soțul Danei Nălbaru...
Dragoș Bucur REFUZĂ să accepte adevărul TRIST despre copiii săi. Soțul Danei Nălbaru a recunoscut că...
Rețeta de sarmale a lui Radu Anton Roman. Ingredientul pe care îl folosesc...
Rețeta de sarmale a lui Radu Anton Roman. Ingredientul pe care îl folosesc toate gospodinele din Moldova
DUBLA MAJORARE de PENSIE în 2025
DUBLA MAJORARE de PENSIE în 2025
Întâlnire de taină între Horațiu Potra, șeful mercenenarilor români din Congo, și omul...
Întâlnire de taină între Horațiu Potra, șeful mercenenarilor români din Congo, și omul de încredere al lui Călin Georgescu. Ce au aflat autoritățile
Toate armele folosite de ruși pentru sprijinirea candidatului Călin Georgescu. România, terenul de...
Toate armele folosite de ruși pentru sprijinirea candidatului Călin Georgescu. România, terenul de testare a dezinformărilor Moscovei în lupta cu Occidentul
Mihai Morar, mesaj subliminal pentru cei trei chefi, Bontea, Scărlătescu, Dumitrescu? „În sfârșit,...
Mihai Morar, mesaj subliminal pentru cei trei chefi, Bontea, Scărlătescu, Dumitrescu? „În sfârșit, la «Chefi la cuțite» avem..”