Stațiunea cunoscută de pe litoralul românesc unde numărul turiștilor a scăzut considerabil. În ultimii ani, mulți au evitat-o, iar acum e aproape pustie.
În sezonul estival, mai multe stațiuni de pe litoralul românesc sunt frecventate de turiști, însă unele nu mai oferă aceleași condiții ca pe vremuri.
De exemplu, un turist a tras un semnal de alarmă în privința stațiunii Eforie Sud. Acesta a precizat că a devenit doar o stațiune de tranzit și că nu sunt mai deloc turiști în ea, spre deosebire de alți ani.
“Culegem ce am semănat! Urăm succes agenților economici care asigură cazare și servicii în Eforie Sud. Scapă cine poate.
Ca urmare a investițiilor cu scopul de a dezvolta turismul, în Eforie Sud este liniște. Aici încă nu a început sezonul”, a scris acesta într-o postare de pe Facebook, notează ziare.com.
În mesajul său, turistul a spus că, în mai puțin de o lună, numărul turiștilor de pe litoral va scădea, iar în Eforie Sud este totul gol. Stațiunea a ajuns să fie, de altfel, doar un loc de trecere pentru cei care merg să-și facă sejurul în alte locuri.
În ultimii ani, turiștii au preferat să se orienteze către alte stațiuni, după ce au văzut condițiile din Eforie Sud.
“Mai avem 30 de zile, data de la care începe micșorarea numărului de turiști pe litoral. Eforie Sud este plină de turiști care sunt în trecere către alte stațiuni.
Până și cei care mai veneau în anii trecuți, speriați de starea deplorabilă a stațiunii, au căutat să își petreacă vacanțele în alte stațiuni.
Începând de anul viitor urmează să ne cazăm unii la alții, o săptămână mergem noi la vecini, săptămâna următoare vin vecinii la noi.
Este momentul să începem să avem negocieri de preț, cu vecinii care ne pot caza. Capul sus, că a trecut și sezonul 2024”, a mai scris acesta în postare.
De curând, un român a mers pe faleza din Eforie Sud și a filmat prețurile pentru diverse alimente. Pentru anumite preparate simple și produse de patiserie, turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunare sume mari.
Pentru 100 de grame de cartofi prăjiți, prețul este de 10 lei, iar 50 de grame de mămăligă costă 6 lei. Tot 10 lei costă și 100 de grame de inele de calamar, după cum a filmat turistul.
Un covrig simplu costă 3 lei, iar o plăcintă cu telemea 7 lei. Prețul este de 12 lei pentru o porție de clătite. O shaorma mică are prețul de 27 de lei în Eforie Sud, iar cea mare 30 de lei.