Life

Stațiunea de pe litoral în care Cătălin Botezatu a ajuns pentru prima dată: “Parcă nu ești în România. E superb, lume bună”

Cătălin Botezatu a fost pentru prima dată în stațiunea Vama Veche și a rămas impresionat de atmosferă, plajă și mâncare. Designerul spune că a trăit o experiență unică și a avut impresia că nu se află în România.
17.08.2022 | 15:03
Statiunea de pe litoral in care Catalin Botezatu a ajuns pentru prima data Parca nu esti in Romania E superb lume buna
Cătălin Botezatu a ajuns în Vama veche pentru prima dată. Sursa foto: Facebook/arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Cătălin Botezatu a călătorit în întreaga lume, fie că vorbim de vacanțe de lux sau pentru a-și prezenta colecțiile de modă, dar nu a ajuns într-un loc unic din România. Celebrul designer a vizitat Vama Veche, pentru prima dată, cu prilejul zilei de naștere a unui prieten. Bote spune că a avut parte de o experiență unică. A fost impresionat de sejurul petrecut aici, de cazare, dar și de plajele și locurile în care poți mânca o varietate de preparate.

Ce spune Cătălin Botezatu despre experiența în Vama Veche: “Mi s-a părut că mă aflu în altă țară”

De la Untold, Cătălin Botezatu a ajuns pe litoralul românesc. Designerul a fost pentru prima dată în stațiunea Vama Veche și spune că a fost impresionat. Creatorul de modă susține că s-a simțit ca peste hotare și nu se aștepta ca o stațiune de la malul mării noastre să se ridice la astfel de standarde. Designerul Cătălin Botezatu a vorbit despre experiența trăită în Vama Veche, în exclusivitate pentru FANATIK, dar a dezvăluit și ce proiecte mai are în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

”E ceva superb, lume bună. Parcă nu ești în Romania. Am văzut niste locatii… Deși, de-a lungul timpului am auzit de Vamă lucruri frumoase și suculente ca povestiri, iată, la vârsta mea, pentru prima oară în viață am ajuns aici. Inițial, am fost la ziua unui prieten care tot venea în Vamă la o vilă superbă, Ilios. Când am intrat în ea mi s-a părut că mă aflu în altă țară.

Totul era modern, de la decorațiuni, cameră, piscină… mi s-a părut o altă lume. Și nu doar aici. Aceeași impresie mi-au dat-o și alte construcții. Parcă nu făceau parte din acea Vamă de care auzisem eu. Să nu mai spun de plajele frumoase, de muzică, baruri, cluburile extraordinare cu decorațiuni frumoase”, a declarat Cătălin Botezatu pentru FANATIK. 

ADVERTISEMENT

Cătălin Botezatu, impresionat de vamaioți: ”M-a surprins să văd oameni foarte mișto”

Cătălin Botezatu a fost surprins plăcut să găsească oameni educați în Vama Veche și se declară încântat și de spiritul liber din zonă. Susține că s-a integrat imediat și spune că proprietarii vilei în care a fost cazat au creat un colț de vis pentru cei vare vin să stea acolo. Pentru o noapte, în luna august, cazarea într-o cameră dublă la Vila Ilios ajunge și la prețul de 650 de lei.

”M-a surprins să văd oameni foarte mișto și să văd partea de vamaioți, oamenii tipic vămii, dar și oameni ok, din toată țara. Oamenii vămii cu acel șarm, acea poezie, acea chestie unică, cum doar în România și în Vamă găsești. La polul opus se spune că, dacă nu ai cunoscut Mykonosul de acum 25 de ani, Mykonosul de atunci nu se mai compară cu Mykonosul de acum.

ADVERTISEMENT

Așa se întâmplă și cu Vama, unde rămân oamenii superbi ai Vămii, dar și oameni din toate păturile sociale, care vin și trăiesc liber acest spirit. Se integrează imediat. Până și eu am reușit să fac asta, datorită unor condiții. Proprietarii vilei unde am fost cazat au făcut niște lucruri minunate”, a mai povestit, pentru FANATIK, designerul Cătălin Botezatu.

 ”E o experiență care trebuie trăită”

Cătălin Botezatu regretă că a descoperit stațiunea Vama Veche atât de târziu și îi încurajează pe toți cei care nu au ajuns în acest loc să meargă măcar o dată în viață.

ADVERTISEMENT

”Mâncarea este extraordinară în Vamă, varietatea… Faptul că poți mânca peste tot pește proaspăt. Pescarii vin la prima oră, este un vibe fantastic. Îmi pare rău că am descoperit atât de târziu, dar, în același timp, știu că am o destinație aproape de București și pot oricând, la numai 2 ore și jumătate, să mă simt extraordinar.

Să mă simt liber, să să simt bine, să mănânc bine. E nemaipomenit. Ceea ce se întâmplă cu acest loc minunat din România efectiv e o experiență, pe care toți cei care nu au trăit-o, trebuie să o trăiască, indiferent de nivel, de clasă socială”, a mai povestit Cătălin Botezatu, despre experiența trăită în stațiunea Vama Veche.

Ce planuri are Cătălin Botezatu la final de vară

Cătălin Botezatu a avut un an plin cu numeroase prezentări de modă, peste tot în lume. Designerul român va avea un final de vară la fel de încărcat și o toamnă plină de surprize. Va participa la importante evenimente de modă de la noi, dar și de peste hotare precum Festivalul de film de la Veneția. Va pleca la Săptămâna Modei de la New York și își va prezenta colecția în fața celebrului Acropole din Atena, Grecia.

”Am un final de vară tumultuos. În perioada 22-24 august merg la Arad Fashion Week, unde prezint în fața Casino-ului. De acolo plec la Sibiu, la Palatul Brukenthal, unde fac o prezentare pe data de 26 august. În septembrie merg la Festivalul de film de la Veneția, cu brand-ul nostru de bărbați, Vigo, și veți vedea asta, îmbrac celebrități masculine. După Veneția urmează Timișoara Fashion Week și apoi Săptămâna Modei de la New York.

Mă întorc pe continent pentru Grecia, Atena, unde am șansa să fac o prezentare chiar în fața celebrului Acropole. Din Grecia plec la Fashion Week Paris, unde, alături de Clara Rotescu și alți designeri autohtoni, voi face o prezentare la celebrul Hotel Ritz. Aceasta e agenda pe scurt, până la încep lunii noiembrie”, a punctat Cătălin Botezatu.

Creatorul de modă, sătul de pandemie și restricții

În 2022, designerul Cătălin Botezatu a fost la Monaco, unde și-a prezentat colecția, în cadrul unui bal ce a avut loc sub înaltul patronaj al Prințului Albert de la Monaco. Apoi a ajuns la Istanbul, unde a făcut o prezentare de modă la etajul 34 al celui mai înalt hotel de acolo.

”A fost pentru mine un an plin, cu zeci de prezentări pe toate meridianele globului, dar și în țară. A fost o vară plină de relizări, dar să continuăm tot așa, să nu mai avem parte de pandemie și restricții”, susține Cătălin Botezatu.

ADVERTISEMENT