Life

Stațiunea de pe litoralul românesc care a rupt topurile. E preferata turiștilor, chiar dacă prețurile nu sunt pentru orice buzunar

Stațiunea de pe litoralul românesc care a rupt topurile și e preferata turiștilor. Prețurile nu sunt, totuși, pentru orice buzunar.
30.05.2024 | 17:10
Statiunea de pe litoralul romanesc care a rupt topurile E preferata turistilor chiar daca preturile nu sunt pentru orice buzunar
O stațiune de pe litoralul românesc a rupt topurile. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea de pe litoralul românesc care a rupt topurile și a fost aleasă de mulți turiști. Este una dintre cele mai vizitate, cu toate că prețurile nu sunt tocmai accesibile.

Stațiunea de pe litoralul românesc care a rupt topurile, deși prețurile sunt mari

În timp ce mulți turiști aleg stațiunile din Bulgaria, Grecia sau Turcia pentru a-și petrece concediul vara, sunt și alții care se orientează către locațiile de pe litoralul românesc.

ADVERTISEMENT

O stațiune care a devenit foarte populară în ultimii ani este Mamaia Nord, care aparține de Năvodari. Spre deosebire de alte stațiuni de pe litoralul din România, aceasta este o alternativă pentru tot mai mulți turiști.

În plus, au crescut investițiile în spațiile de cazare din această stațiune. iar autoritățile locale s-au implicat mai mult. Ca urmare, rezultatele au început să fie vizibile, deoarece turiștii aleg Mamaia Nord.

ADVERTISEMENT

În această stațiune se află plaje destul de mari, cu nisip fin, dar și numeroase opțiuni de cazare și restaurante. Mai mult, există locuri special amenajate pentru kiteri și kiteboarding

Turiștii au alternative de petrecere a timpului liber, iar multe locații sunt pet-friendly, lucru care îi atrage pe cei care aleg să-și ia animalele de companie în vacanță.

ADVERTISEMENT

“Este o certitudine faptul că Mamaia Nord a devenit destinația preferată a turiștilor pentru vacanța de vara, în ultimii ani numărul acestora a crescut, și asta datorită plajelor foarte frumoase cu nisip foarte fin și cu o zonă de îmbăiere extrem de sigură.

Ofertele de cazare sunt pentru toate tipurile de venituri, la standarde ridicate, vorbim și despre restaurantele care s-au dezvoltat în ultimii ani și în ultima perioadă, cu produse specifice, mediteraneene, produse pescărești și tradiționale din Dobrogea.

ADVERTISEMENT

Mamaia Nord este o destinație pe care o găsim la o distanță foarte mică de București, accesibilă”, a transmis Mirela Matichescu, manager OMD, potrivit ziare.com.

Mulți turiști români își petrec vacanța în țară

Potrivit datelor publicate de ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism), turiștii români au devenit tot mai exigenți, dar iau în considerare să-și petreacă sejurul în țară.

În 2023, numărul turiștilor care au mers în concediu pe litoralul românesc a crescut, în 2023, la 1,57 de milioane. Este o creștere de 8,2%, în comparație cu 2022. Totodată, au fost înregistrate 5,2 milioane de înnoptări la unitățile de cazare, cu 9,4% mai mult decât în 2022.

Rezervările pentru primele două luni au fost, în medie, cu 25% mai mari decât aceeași perioadă a anului trecut. Tarifele au crescut cu 10-15%, însă acest lucru nu a reprezentat un obstacol pentru turiști.

Și turiștii străini au ajuns pe litoralul din România în primele două luni ale acestui an. Au fost cu 0,7% mai mulți decât în perioada ianuarie – februarie a anului precedent.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de...
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de o premieră istorică sau de un potențial eșec
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Cum au încercat criminalii tinerei găsite într-o valiză în Oradea să îşi ascundă...
Cum au încercat criminalii tinerei găsite într-o valiză în Oradea să îşi ascundă urmele. Chiar ei au fost cei care au sunat la 112
Calvarul prin care a trecut Leonard Doroftei în România! Motivul pentru care a...
Calvarul prin care a trecut Leonard Doroftei în România! Motivul pentru care a plecat, de fapt, în Canada
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
REGULI NOI pentru BLOCURILE VECHIE și CASELE din România. Se SCHIMBĂ LEGEA
REGULI NOI pentru BLOCURILE VECHIE și CASELE din România. Se SCHIMBĂ LEGEA
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Alexandru Țiriac, prima poză cu Sora Cîrstea. Cei doi s-au afișat împreună la...
Alexandru Țiriac, prima poză cu Sora Cîrstea. Cei doi s-au afișat împreună la un eveniment
DOLIU în PSD după alegeri! A murit Mircea Tat! Politicianul de 40 de...
DOLIU în PSD după alegeri! A murit Mircea Tat! Politicianul de 40 de ani s-a plâns că îl doare capul și la câteva ore distanță i-a stat inima
Clotilde Armand, acuzații: „Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă… Marcele, ți-am...
Clotilde Armand, acuzații: „Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă… Marcele, ți-am zis că nu te pricepi la matematică”
Cum arată satul-fantomă din SUA care se numește România. Prețul incredibil cu care...
Cum arată satul-fantomă din SUA care se numește România. Prețul incredibil cu care se vinde o casă aici