News

Stațiunea din Italia care interzice plimbarea în bikini. Ce amenzi riscă turiștii care nu respectă interdicția

O cunoscută stațiune din Italia interzice plimbarea în bikini și la bustul gol. Turiștii care nu respectă această regulă a autorităților riscă amenzi uriașe.
08.07.2022 | 15:16
Statiunea din Italia care interzice plimbarea in bikini Ce amenzi risca turistii care nu respecta interdictia
Plimbarea în bikini, interzisă într-o cunoscută stațiune din Italia. Ce amenzi riscă turiștii care nu respectă interdicția. Sursa foto: Facebook/Amalfi Coast
ADVERTISEMENT

Autoritățile locale dintr-o faimoasă stațiune italiană au impus o restricție severă față de turiști.

Plimbarea în bikini, interzisă într-o cunoscută stațiune din Italia. Ce amenzi riscă turiștii care nu respectă interdicția

Cei care ajung în următoarea perioadă în Sorrento, cel mai frumos oraș de pe Coasta Sorrentină, aflat între Napoli și Coasta Amalfi, trebuie să știe că nu mai au voie să se plimbe în bikini sau la bustul gol, notează The Independent.

ADVERTISEMENT

Persoanele care nu respectă măsura ar putea fi amendate cu sume de până la 500 de euro. Noile reguli au fost impuse de primarul Massimo Coppola.

Edilul din această superbă zonă a Italiei a declarat presei că turiștii îmbrăcați sumar le provoacă ”disconfort și neliniște” localnicilor.

ADVERTISEMENT

Coppola mai subliniază că, prin această măsură, vrea să reprime ”comportamentul dezagreabil larg răspândit” care este ”văzut de majoritatea oamenilor ca fiind contrar decorului și decenței care caracterizează conviețuirea civilizată”.

”Păstrarea acestei situații, precum și crearea de disconfort și neliniște în populația rezidentă și în rândul vizitatorilor, ar putea duce la o judecată negativă asupra calității vieții în orașul nostru, cu consecințe pentru imaginea sa și pentru turism”, a mai punctat primarul.

ADVERTISEMENT

Și mai dur față de turiștii care se plimbă în bikini sau îmbrăcați sumar a fost jurnalistul local Max Tamanti. El a spus că cei care apar în bikini par a participa la o ”procesiune macabră” care transformă orașele din Amalfi într-o scenă din Infernul lui Dante.

Exemplul italienilor, copiat și în alte zone din Europa

Conform sursei citate, Sorrento nu este singurul loc unde sunt impuse restricții vestimentare. În Spania, un grup de restaurante de pe faimoasa insulă Mallorca, a interzis turiștilor să poarte anumite haine sumare.

ADVERTISEMENT

Zeci de locații asociate cu brandul Palma Beach din stațiunea de petreceri Playa de Palma au creat un nou cod vestimentar, care interzice costumele de baie și topurile fără bretele.

ADVERTISEMENT
Tags: