Stațiunea din România ascunsă în Munții Retezat perfectă pentru turiști în lunile decembrie și ianuarie. Se află într-o zonă spectaculoasă, plină cu peisaje sălbatice, iar aici găsești cazări foarte bune. Pârtiile sunt extinde și dotate cu instalații noi.
Stațiunea din Munții Retezat, ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Are priveliști superbe și locuri excelente de cazare, pentru că sunt aproximativ 100 de hoteluri și pensiuni. Oamenii care locuiesc în preajmă sunt cei care ajung cel mai des aici.
Turiștii care ajung în Râușor, județul Hunedoara, sunt cei care adoră excursiile de o zi, drumețiile, natura și skiul. Locul se află la o distanță de 30 de kilometri de Hațeg, în zona de dezvoltare durabilă din Parcul Național Retezat.
Istoricii arată că stațiunea montană a apărut la scurtă vreme după ce s-a ridicat motelul Râușor. De la înființarea sa din anii ’80 și după 1990 s-au construit peste 50 de case de vacanță și pensiuni, care au transformat regiunea.
Aceasta a devenit o zonă căutată de iubitorii sporturilor de iarnă pentru petrecerea vacanțelor și a zilelor libere de peste an. Aici funcționează trei pârtii, domeniul schiabil fiind extins de la 350 de metri de pârtie la 3.500 de metri.
Turiștii au trei variante de coborâre în prezent, varianta cea mai ușoară pornind din vârful vechii pârtii, pentru începători. De asemenea, stațiunea Râușor dispune de două teleschiuri care facilitează urcușul pentru schiori.
Pentru că se găsește la altitudinea de 1.200 – 1.400 de metri face ca zăpada să se lase așteptată în anumite perioade ale iernii, însă atunci când apare este o bucurie pentru toată lumea. Stațiunea este și locul de pornire al celui mai scurt traseu spre Vârful Retezat, care durează cam 3 ore.
Stațiunea montană Râușor este perfectă pentru pasionații de drumeții, traseele fiind aflate aproape de pârtiile de ski. În plus, cei care ajung în această regiune din județul Hunedoara pot admira cascada Râușor.
Aceasta se găsește la o distanță de aproximativ 20–30 de minute față de stațiune. Biserica medievală Colț și Cetatea Medievală Colț se află la intrarea pe valea Râușorului. Ambele clădiri au fost ridicate în secolul al XIV-lea.
Parcul Național Retezat este un alt obiectiv care nu trebuie trecut cu vederea de călători, indiferent de sezon. Aria protejată din sud-vestul țării noastre este la limita de graniță cu județele Caraș-Severin și Mehedinți.