News

Stațiunea din România care a ajuns sufocată de gunoaie. Cum și-au bătut joc turiștii de mediul înconjurător

O stațiune din România este sufocată de gunoaie, în condițiile în care turiștii au ales să-și bată joc de mediul înconjurător, așa cum se întâmplă mai mereu.
13.04.2024 | 17:25
Statiunea din Romania care a ajuns sufocata de gunoaie Cum siau batut joc turistii de mediul inconjurator
Stațiunea din România care a ajuns sufocată de gunoaie. Cum și-au bătut joc turiștii de mediul înconjurător
ADVERTISEMENT

Este vorba despre stațiunea Rânca, sufocată de deșeurile aruncate de turiști. Aceștia aruncă de la pet-uri la saltele și vase de toaletă, spre disperarea localnicilor și a autorităților. Din păcate primăvara aici răsar ghioceii și brândușele, însă totul se întâmplă printre munți de gunoaie.

Stațiunea din România care a ajuns sufocată de gunoaie

Conform Observatornews.ro marginea drumului, pădurea sau traseele turistice sunt pline de deșeuri. Singurii care se implică pentru a curăța zona sunt voluntarii. Aceștia speră că efortul lor de a curăța stațiunea Rânca din Gorj nu va rămâne fără ecou și că vor reuși să mai adune și alți oameni alături de ei care să îi ajute.

ADVERTISEMENT

Ce e incredibil, chiar și pentru cei ce adună gunoaiele, e dezastrul lăsat în urmă de turiști. Au fost găsite, printre altele, 5 saltele care provin de la cabanele din zonă, dar și vase de toaletă, pet-uri, materiale de construcții sau tot felul de alte gunoaie.

Astfel de acțiuni au loc în fiecare primăvară, într-o țară care e departe de nivelul cerut de civilizație din lumea bună. Că România e o țară sufocată de gunoaie știe toată lumea, însă situația din Ploiești pare cu adevărat disperată.

ADVERTISEMENT

Ploieștiul, un oraș acoperit de gunoaie din cauza problemelor logistice

Aici, munți de gunoaie acoperă cartierele într-un oraș care e reședință de județ. Totul din cauza unor neînțelegeri între operatorul și administratorul rampei de gunoi din oraș, situație care îi îngroapă pe ploieșteni în gunoaie.

Conform Observatorulph.ro, operator pentru Ploiești și zeci de localități din Prahova e United West Solution, fost Rosal, însă colectarea gunoiului întrâzie cu săptămânile. Astfel, platformele de gunoi din zona blocurilor din Ploiești sunt pline mai mereu până la refuz.

ADVERTISEMENT

Motivul ar fi reprezentat de faptul că operatorul UWS nu poate să descarce deșeurile colectate în rampa ecologică de la boldești Scăeni. Din păcate astfel de situații sunt întâlnite tot mai des în tot mai multe orașe din România, țara acoperită de gunoaie.

Situația e la fel de tristă în Râșnov, stațiune unde sute de mii de turiști anual sunt nevoiți să se plimbe printre gunoaie. Nici măcar amenzile nu-i sperie pe oameni, care aruncă gunoaiele pe unde apucă, fără să le peste de mediu.

ADVERTISEMENT

“Toată lumea dă vina pe cei din zonă. Problema e că oamenii din zonă nu pot să arunce tone de PET-uri de acelaşi tip, moloz, că nimeni nu-şi construieşte încontinuu casei”, se plângea un localnic pentru Observator News.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Codul rutier: Obligații pentru conducătorii auto care tractează alte vehicule
Codul rutier: Obligații pentru conducătorii auto care tractează alte vehicule
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion