Toamna mai are un pic și își intră în drepturi, dar asta nu înseamnă că nu ne mai putem bucura de vară. Cei care nu știu unde să se relaxeze, pot opta pentru o stațiune uimitoare din România. Aici, peisajul este de vis, iar aventura va merita din plin.
În județul Hunedoara, la doar 19 km de orașul Brad și la 58 de km de municipiul Deva se află un adevărat colț de Rai. Stațiunea Vața de Jos, căci despre ea este vorba, atrage turiștii dornici de relaxare și de conexiune cu natura.
Vața de Jos este o stațiune cu istorie, prima sa atestare având loc în 1439. Atunci, regele Albert i-a încredințat întreg ținutul lui Gheorghe Brancovici, în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat în luptele purtate cu turcii.
Turiștii care ajung în Vața de Jos nu se bucură doar pe peisaj, ci pot profita la maxim de calitățile apelor termale din zonă. Apele de aici sunt recunoscute pentru efectele terapeutice. Până în 2010, baza de tratament de la Vața de Jos a fost folosită ca centru de recuperare pentru militarii români.
Mai bine de un deceniu, Vața de Jos a arătat ca o adevărată ruină. Salvarea sa a fost un investitor clujean care a readus toată zona la viață. Acum, stațiunea este un adevărat paradis care relaxează mii de turiști.
Apele minerale de la Vața de Jos au o mulțime de beneficii pentru organism și pot trata diverse afecțiuni reumatismale degenerative. De exemplu, artrozele, poliartrozele și spondilozele se pot trata cu ajutorul apelor minerale de aici.
Cei care nu știu ce să facă pentru a scăpa de afecțiunea de care suferă, au parte de ajutor specializat. Aici, a fost amenajat un Centru de sănătate. Toate cadrele medicale specializate oferă consiliere și orientare în alegerea tratamentului.
Apele minerale de la Vața de Jos sunt sulfuroase, clorurate, sodice și ajung la o temperatură de 35-38.5 grade Celsius. Cei care vor să se bucure de ele, pot opta pentru instalațiile pentru băi calde cu apă minerală, dar și pentru instalațiile pentru electroterapie.
Pentru ca turiștii să se relaxeze, stațiunea le pune la dispoziție multiple variante de cazare. Aceștia pot opta pentru hoteluri de 3 sau 4 stele. De asemenea, există și pensiuni de una, de două sau de trei margarete.
În zonă, există și o mulțime de obiective turistice pe care ar fi păcat să le ratați, odată ajunși la Vața de Jos. Printre cele mai importante atracții se numără Cioplitorii de lemn de la Ocișor, Păstrăvăria Bulzești sau biserica de lemn. Tot în zonă mai pot fi făcute și diverse trasee turistice care bifează multe alte obiective interesante.