Stațiunea din România care a renăscut din propria cenușă mai este cunoscută și sub numele de ”locul vindecător”. Prețurile la cazare sunt mici aici și se primesc vouchere de vacanță. Dincolo de asta, numărul oaspeților e într-o continuă creștere.
România are o mulțime de locuri superbe. Din fericire, multe dintre ele au reușit să renască din propria cenușă, iar acum sunt vizitate intens. Altele în schimb nu s-au putut bucura de o astfel de șansă.
Stațiunea din România care a renăscut din propria cenușă strălucea în urmă cu mai bine de cinci decenii. În ultimii ani însă, aceasta a ajuns într-o stare avansată de degradare. Încă din 2019, autoritățile se chinuiau să refacă drumurile, dar și alte obiective din zonă.
Cinci ani mai târziu, se pare că acest lucru a fost posibil, în mare măsură. Astfel, stațiunea din România a renăscut din propria cenușă, iar acum este intens vizitată de o mulțime de turiști. Iar bonus, cazarea e și ea una ieftină.
Este vorba despre stațiunea balneoclimatică Târgu Ocna. Aceasta se află în sud-vestul județului Bacău, într-o zonă cu adevărat deosebită. Dacă ajungi aici vei vedea un peisaj verde, de poveste.
Stațiunea din România care a renăscut din propria cenușă oferă un bioclimat sedativ, bogat în aerosoli și ioni negativi. Acesta poate trata numeroase afecțiuni, dar și boli. Totodată, turiștii se pot bucura și de izvoarele termale de la Târgu Ocna.
Există șapte izvoare care atrag turiștii ca un magnet. Acestea izvorăsc la poalele dealului Măgura, în Parcul Balnear Măgura și sunt supranumite adevărate miracole pentru sănătate. Menționăm faptul că ele fac parte din Centrul Balnear și au fost amenajate într-un mod incredibil.
Astfel, orice turist se poate bucura de tratamente realizate la standarde înalte într-un loc deosebit. Stațiunea din România care a renăscut din propria cenușă mai are însă și alte obiective turistice interesante. Exemplu este chiar Salina Târgu Ocna care se numără printre cele mai spectaculoase din țară.
De altfel ea este și a treia cea mai mare salină și una dintre cele mai vechi din România. Baza de tratament de la Măgura este și ea una cât se poate de modernă, care oferă tratamente, masaje, cabinete speciale, dar și multe alte facilități pentru oaspeți.
Iar lista cu obiective turistice din zonă este una cu mult mai mare. Cine ajunge aici poate vizita numeroase Mănăstiri. Totodată, locul este perfect pentru drumeții, dar și pentru multe alte activități.
În ceea ce privește prețurile, nu ai nevoie de mulți bani ca să te cazezi în stațiunea balneoclimatică Târgu Ocna. Tarifele de cazare pornesc de la aproape 200 de lei pentru o noapte de cazare, la pensiuni de lux și pot ajunge și la 600 de lei, în funcție de preferințe.
Iar marea majoritate a locațiilor au recenzii bune. Nu puțini sunt oaspeții care au avut parte de o experiență cât se poate de plăcută ajunși aici. Iar important de știut e faptul că se primesc și vouchere de vacanță. Astfel, stațiunea merită vizitată măcar o dată.