Stațiunea din România care a început să atragă din nou turiștii ca un magnet. Cei care vin aici se bucură de peisaje uimitoare și de prețuri ”prietenoase” cu bugetul lor.
În sezonul de iarnă, stațiunile montane sunt la mare căutare. Turiștii și pasionații sporturilor de sezon fug de aglomerație și preferă locurile unde prețurile sunt decente.
Așa se face că o stațiunea din Munții Banatului a început să fie din nou pe placul turiștilor. Aici, cu toții sunt întâmpinați cu mâncare tradițională delicioasă, iar pârtiile sunt excelente pentru a schia. În plus, comparativ cu alte stațiuni populare și mai aglomerate, prețurile de aici sunt mult mai mici.
În prezent, Muntele Mic a început să fie o adevărată atracție pentru turiști. Chiar dacă acum a fost readusă la viață, ani la rând, această stațiune a fost dată uitării.
Muntele Mic este una dintre stațiunile cu renume din România. Situat în Caraș-Severin, acest loc a marcat perioada sa de glorie în perioada comunismului.
În perioada comunistă, Muntele Mic a fost una dintre cele mai importante stațiuni de la noi din țară. Turiștii veneau aici pentru pârtiile excelente, dar și pentru opțiunile diverse de cazare.
Stațiunea era dotată cu una dintre cele mai avansate instalații de transport pe cablu. În ciuda faptului că atrăgea turiști din toate colțurile țării, după 1989, stațiunea Muntele Mic a fost dată uitării.
Trecerea timpului și-a pus serios amprenta asupra stațiunii. Muntele Mic a pierdut competiția cu alte stațiuni, iar tot ceea ce era cândva un magnet pentru turiști, a devenit o relicvă. Ani la rândul, peisajul a fost dezolant, cabanele au fost închise, iar instalația de transport pe cablu a devenit nefuncțională.
Din fericire, destinul stațiunii Muntele Mic nu a fost acela de a dispărea de pe harta turismului. Cu ajutorul unor investitori, stațiunea a renăscut din propria cenușă. În prezent, instalația de transport prin cablu a fost repusă în funcțiune, pârtiile au fost modernizate, iar turiștii sunt așteptați să se cazeze în noile cabane.
Muntele Mic este considerat alternativa ideală pentru cei care vor să se bucure de magia sezonului de iarnă, fără aglomerație. Atmosfera este uimitoare, iar frumusețea peisajului montan taie respirația turiștilor.
Spre deosebire de alte stațiuni consacrate, Muntele Mic este renumit datorită prețurilor accesibile. În funcție de bugetul disponibil, turiștii au la dispoziție mai multe variante.
De exemplu, în luna martie, prețurile pentru o noapte de cazare, pentru o singură persoană încep de la 446 de lei. Există și variante mai scumpe, la 1.440 de lei pe noapte, însă, aici vorbim de o vilă întreagă, cu patru dormitoare și bucătărie.