Laponia poate fi înlocuită cu stațiunea din România unde te simți exact ca în țara lui Moș Crăciun. Aici ai parte atât de peisajele autentice de iarnă, cât și de plimbări cu sania trasă de câini Husky. Ce ți-ai mai putea dori?
Locul de basm despre care vorbim se află chiar în inima României. Deși este atât de frumos aici, puțini știu de această zonă asemănătoare Laponiei, însă cei care ajung totuși aici ajung să se îndrăgostească iremediabil.
Acest colț de Rai se află în stațiunea Harghita Băi care a devenit, în ultimele zile, destinația la care mulți visează în această perioadă. Cei care vor să se relaxeze și să se bucure de liniștea pădurii, aerul curat și peisajele de iarnă desprinse ca din povești o pot face aici.
Harghita Băi se află la 300 de kilometri depărtare de București. Aici se adună an de an turiști din toate colțurile lumii, iar unii sunt de părere că totul se aseamănă cu Laponia, astfel că cei car enu pot ajunge în țara lui Moș Crăciun se pot mulțumi cu pământul neaoș, că nu pierd nimic.
„A fost superb! Noi am încercat şi în Laponia, şi se compară. E foarte foarte frumos. Am prins o vreme superbă. Peisajul, de vis. E ca de poveste. Foarte frumos, şi zăpada, şi tot. Superb! Zăpada e neatinsă! Sclipitoare, exact ca în pozele de pe Instagram!”, susține o turistă, potrivit observatornews.ro.
Aici zăpada este din plin, la fel ca în Laponia. În unele zone stratul de omăt depășește un metru, astfel că cine are chef de o bătaie cu bulgări, să construiască un om de zăpadă sau să se plimbe cu sania, trasă chiar de câini Husky, o pot face fără piedici.
Plimbările cu câinii sunt de departe atracția locului. Acest lucru a fost posibil datorită unei echipe care a adus în stațiune nu mai puțin de 40 de câini bine instruiți pentru această activitate. Traseele au fost și ele alese pe sprânceană, iar animăluțele au fost antrenate pentru a face față drumului înzăpezit pe care, de altfel, îl adoră. Traseele sunt fie scurte, fie medii, de doi, respectiv opt kilometri.
„Am venit cu 40 de câini, doar echipa noastră. Avem două trasee pregătite, o tură scurtă şi tura medie, una de doi kilometri şi una de aproximativ opt”, explică un stăpân, urmat de un altul care spune cât de nerăbădători erau câinii: „De când vremea a început să fie mai rece, câinii deja nu mai puteau. Abia aşteptau să ningă, să fie destul de rece, să putem alerga prin zăpadă”.
Aici turiștii se mai pot delecta și cu bucate tradiționale și plimbări prin natură, unde liniștea de munte domină fiecare împrejurime. Doritorii pot practica și sporturi de iarnă, în stațiune fiind amenajate trei pârtii: Kossuth, Miklos și Csipike.