România are multe destinații de vis cu care se poate lăuda. Unele dintre ele se află chiar în inima munților, ceea ce le face să fie adevărate oaze de relaxare. Iată unde poți merge dacă vrei să uiți de agitația urbană și vrei să te conectezi cu natura.
În județul Caraș-Severin se află o adevărată comoară. Este vorba despre o stațiune care a început să atragă din ce în ce mai mulți turiști. Aici, timpul pare că stă în loc, iar peisajul uimitor taie respirația tuturor.
Stațiunea Muntele Mic, căci despre ea este vorba, se află în Munții Țarcu, iar cei care vor să ajungă aici, au o cale de acces simplă. Către stațiunea Muntele Mic se poate ajunge din Caransebeș, pe drumul județean până la Borlova.
Din Borlova, turiștii trebuie să ia telescaunul care îi poartă 3.5 kilometri deasupra unui peisaj uimitor. Cei care ajung în această zonă sigur nu vor regreta, căci stațiunea are de toate, de la lacul glaciare, până la pârtii de ski perfecte pentru pasionații sporturilor de iarnă.
Stațiunea Muntele Mic a fost inaugurată în vara anului 1936. La deschiderea sa au participat peste 1500 de persoane din București, dar și din alte orașe importante. În același an, stațiunea a fost promulgată de către regele Carol al II-lea ca fiind un punct de interes turistic.
Unul dintre avantajele stațiunii Muntele Mic este dat de climă. Cu puțin noroc, turiștii se pot bucura de clima tipică iernii chiar și șase luni pe an. De obicei, aici, sporturile de iarnă se pot practica din luna noiembrie până în luna mai.
Turiștii care aleg să ajungă în stațiunea Muntele Mic se pot bucura de o floră cu totul și cu totul specială. În zonă pot fi admirate flori precum gențianele sau bujorul de munte.
Nici fauna nu se lasă mai prejos. Stațiunea Muntele Mic este ”acasă” pentru lup, urs, mistreț, capra neagră, dar și cocoșul de munte. În ceea ce privește alte bogății, stațiunea Muntele Mic se poate lăuda cu lacuri glaciare și artificiale care sunt o adevărată atracție a zonei.
Persoanele care aleg să viziteze stațiunea Muntele Mic vara, sigur se vor convinge că a fost o decizie inspirată. În acest sezon, se pot fac drumeții către Căleanu și Țarcu, Cuntu sau spre Poiana Mărului. Traseele sunt perfecte pentru pasionații de drumeții, iar priveliștea va merita din plin fiecare efort.
Cei care se află în zonă, pot vizita și alte puncte de interes, precum Schitul ”Sfântul Ilie” și Crucea Albă de la cota 1670m. De asemenea, foarte aproape se află și barajului Lacului Gura Ape, dar și multe comune în care esența mediului rural se păstrează ca odinioară.
Turiștii care ajung în stațiunea Muntele Mic au la dispoziție o mulțime de variante de cazare. Se poate opta pentru hoteluri, dar și pentru pensiuni sau cabane și sunt acceptate și voucherele de vacanță. Indiferent de varianta aleasă, experiența va fi una de neuitat.