Life

Staţiunea din România care l-a fascinat pe doctorul Carol Davila. Atrage turişti în toate anotimpurile, iar faima ei a ajuns şi peste hotare

Stațiunea Băile Olănești este una dintre cele mai apreciate locații turistice de la noi din țară. Doctorul Carol Davila a rămas fascinat de aceasta și a ajutat la dezvoltarea ei.
05.06.2022 | 15:57
Statiunea din Romania care la fascinat pe doctorul Carol Davila Atrage turisti in toate anotimpurile iar faima ei a ajuns si peste hotare
Băile Olănești, atracția turistică care l-a fascinat pe doctorul Carol Davila. Foto: colaj Fanatik/ valceaturistica.ro
ADVERTISEMENT

Stațiunea Băile Olănești este una dintre cele mai apreciate locații turistice din România. Indiferent de sezon, atrage turiști din toate colțurile țării și nu numai. Chiar și doctorul Carol Davila a fost fascinat de acest loc și a ajutat la dezvoltarea lui.

Stațiunea din România care l-a cucerit pe medicul Carol Davila. La Băile Olănești turiștii vin pe întreg parcursul anului

Stațiunea Băile Olănești este deschisă pe parcursul celor patru anotimpuri și reunește proprietățile terapeutice cu nevoia de relaxare.

ADVERTISEMENT

Locația turistică ocupă primul loc în topul stațiunilor balneoclimatice din țara noastră, atât în ceea ce privește numărul de izvoare terapeutice, debitul zilnic al acestora, cât și varietatea de ape minerale din zonă.

Aici se găsesc mai mult de 35 de surse hidrominerale, însemnând izvoare naturale, dar și apărute în urme săpăturilor și forajelor efectuate în zonă.

ADVERTISEMENT

În anul 1873, doctorul Carol Davila a rămas fascinat de Stațiunea Băile Olănești și, la sugestia sa, mai multe mostre ale apelor minerale au fost trimise la Expoziția Internațională de la Viena, obținând medalia de aur.

De asemenea, în anul 1868, medicul l-a încurajat pe chimistul Bernath Londway să studieze chimic apele minerale de la Băile Olănești. În urma cercetării, acesta a evidențiat 40 de izvoare minerale și a analizat 23 dintre ele, amplasate în  Valea Olanesti, Valea Tisei, Valea Buduroiu si Valea Ripuroasa.

ADVERTISEMENT

Care sunt principalele atracții de la Băile Olănești?

Când vine vorba despre obiectivele pe care turiștii le pot vizita în cadrul stațiunii Băile Olănești, acestea sunt numeroase. Pasionații de drumeții pot parcurge traseul către satul Tisa, o destinație accesibilă pe tot parcursul anului.

Aleea izvoarelor Băile Olănești, denumită și aleea de cură balneară, începe din dreptul Parcului Central al stațiunii și are aproximativ 1, 3 kilometri. Punctul de final este reprezentat de Izvorul 24.

ADVERTISEMENT

Totodată, Schitul Pahomie este poziționat la aproape 23 de kilometri de stațiune, la poalele Munților Căpățanii. Drumul până acolo poate fi parcurs cu mașina, indiferent de anotimp.

ADVERTISEMENT