Stațiunea din România de care Regele Charles a fost fascinat. Arhitectura din acest loc este unică, iar peisajele sunt impresionante. Este unul dintre cele mai frumoase sate.
Multe locuri din România îi fascinează pe străini, mai ales atunci când vine vorba despre cele din zona Maramureșului. Tradițiile localnicilor, atracțiile turistice și preparatele culinare atrag mulți vizitatori.
Cimitirul vesel de la Săpânța, plimbările cu mocănița și bisericile vechi din lemn se numără printre principalele atracții din Maramureș, de care sunt impresionați atât românii, cât și străinii.
Zona a fost vizitată inclusiv de către Regele Charles al III-lea al Marii Britanii. Satul Breb din comuna Ocna Șugatag este printre cele mai populare destinații rurale din nordul țării.
Satul avea statutul de stațiune climaterică până la începutul secolului XX. Oamenii vizitau acest loc pentru izvoarele sulfuroase, precum și pentru băile termale.
În ultimele decenii, însă, acest sat a devenit mai cunoscut datorită arhitecturii spectaculoase, dar și a tradițiilor pe care localnicii le păstrează și în prezent.
Regele Charles al III-lea a contribuit la popularizarea acestui loc, care e foarte vizitat de turiștii români și străini. Monarhul a vizitat satul în anul 2004, pe vremea când era Prinț de Wales.
Acesta a luat cina cu localnicii din sat. De atunci, o casă tradițională din centrul satului a rămas cunoscută drept casa prințului Charles. A fost recondiționată de o fundație patronată, acum ceva timp.
Regele Charles are, de mult timp, o legătură strânsă cu România. Monarhul are un domeniu la Viscri, în județul Brașov, pe care l-a vizitat regulat în trecut.
Satul Breb are mai puțin de 1.000 de locuitori, dar este foarte popular printre turiști. Un creator de conținut străin, care a petrecut o lună în România, a vizitat satul Breb și a fost impresionat de tradiții și de ospitalitatea oamenilor.
În sat există mai multe case tradiționale vechi de aproximativ un secol. Aici se află, de asemenea, una dintre cele mai vechi biserici de lemn din țară, care este păstrată din secolul al XVI-lea.
Peisajele din satul Breb sunt și ele de vis. Turiștii se pot bucura de liniște și de natură, iar locurile de cazare le oferă opțiunea de a se bucura de preparatele tradiționale.