Life

Stațiunea din România care l-a șocat pe Dan Negru: „Are clădiri în paragină, arteziene demolate, e simbolul neputinței naționale”

Stațiunea din România care l-a îngrozit pe Dan Negru. Când era mic, o vizita adesea cu bunicii săi, dar acum este dezamăgit.
02.07.2024 | 16:17
Statiunea din Romania care la socat pe Dan Negru Are cladiri in paragina arteziene demolate e simbolul neputintei nationale
Stațiunea din România care l-a dezamăgit pe Dan Negru. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România care l-a dezamăgit profund pe Dan Negru. În trecut, românii se înghesuiau aici în vremea comunismului, dar acum a rămas în paragină, ceea ce l-a făcut pe moderator să tragă un semnal de alarmă.

Stațiunea din România care l-a dezamăgit pe Dan Negru

În comunism, românii luau cu asalt nu doar stațiunile de pe litoral, ci și pe cele balneare, pentru a-și trata anumite afecțiuni. Una dintre acestea este și stațiunea Băile Herculane, pe care cândva o vizitau și marile personalități ale lumii.

ADVERTISEMENT

Dan Negru este cel care duce dorul vremurilor vechi și își amintește cum mergea în vacanțe însoțit de bunicii săi. Trăiește cu regretul că nu-și mai poate duce, la rândul său, copiii aici, căci locul a fost lăsat în paragină. 

„Herculane e o rușine! Ce au reușit două imperii să construiască în 2000 de ani, noi am dărâmat în 20 de ani. Când eram copil mergeam cu bunicii mei la Herculane, vara. Azi copiii mei nu mai au ce să vadă acolo.

ADVERTISEMENT

Herculane are clădiri în paragină, fântâni arteziene demolate. E simbolul neputinței noastre. Prințesa Sissy spunea, acum peste 100 de ani, că e locul ‘luxului desăvârșit’”, a declarat Dan Negru pentru click.ro. 

Cât costă cazarea la Băile Herculane

În Băile Herculane, cazarea costă între 150-700 de lei pe noapte. În una dintre cele mai vechi stațiuni din România se găsesc ape minerale izotermale și hipertermale, slab radioactive, hipotone.

ADVERTISEMENT

Tratamentele care se pot face aici cuprind împachetări cu nămol sapropelic și parafină, reflexoterapie, crioterapie, acupunctură. Afecțiunile care își pot găsi leac aici sunt: rahitismul, reumatismul, osteoporoza, bolile cardiovasculare, neurologice, dermatologice și pediatrice.

Cu toate acestea, Dan Negru este dezamăgit de turismul din România și consideră că țara noastră are potențial și că ar putea atrage mai multe persoane. „Atunci când sunt invitat de românii din străinătate, ca să prezint diferite evenimente, îmi iau și familia cu mine. Dar o fac și când merg prin țară, așa că fiica și fiul meu sunt obișnuiți să descopere lumea.

ADVERTISEMENT

Augustin spunea că lumea e ca o carte și cine nu călătorește nu citește decât prima pagină. Turismul european e bazat mult pe city break și exact asta ne lipsește nouă. Asta mă enervează cel mai mult. Timișoara și București sunt orașe de city break pentru europeni, dar noi nu știm deloc să-i atragem cu asta”, a mai spus prezentatorul de la Kanal D.

ADVERTISEMENT
Tags: