News

Stațiunea din România care renaște dintre ruine. A fost considerată “perla” balneară a țării, iar turiștii o umpleau până la refuz în trecut

Stațiunea din România care renaște dintre ruine era cu ani în urmă ”perla” balneară a țării. Iar lucrurile s-ar putea schimba în curând.
11.05.2024 | 07:00
Statiunea din Romania care renaste dintre ruine A fost considerata perla balneara a tarii iar turistii o umpleau pana la refuz in trecut
Stațiunea din România care renaște dintre ruine. Sursă foto: Turism Balneo, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România care renaște dintre ruine a fost considerată “perla” balneară a țării la un moment dat. Era la mare căutare și cu greu găseai un loc de cazare, însă în timp, lucrurile s-au schimbat.

Stațiunea din România care renaște dintre ruine

România are o mulțime de stațiuni care au făcut-o celebră peste hotare. În primul rând avem litoralul românesc, destul de generos, unde o mulțime de turiști români, dar și străini, ajung în fiecare an.

ADVERTISEMENT

Totodată, România se laudă și cu numeroase stațiuni balneare. Avem locuri magice în țară cu izvoare minerale unice, dar și cu baze de tratament, perfecte pentru orice vârstă. În timp însă, unele locații s-au cam degradat.

Stațiuni care străluceau cu ani în urmă au ajuns să fie de nerecunoscut acum. Totuși, se au în plan investiții astfel că o mulțime de locuri ar putea să redevină ce au fost cu decenii în urmă.

ADVERTISEMENT

Stațiunea din România care renaște dintre ruine este Buziaș. Poate ai auzit și tu de ea. Se află la doar 34 de kilometri de Timișoara, iar peisajul îți taie răsuflarea. Cum ajungi acolo vei vedea o zonă pitorească de pădure.

Iar stațiunea balneară se laudă cu o mulțime de tratamente și nu numai. În ultimii ani însă, locul a decăzut puternic. Dacă acum câteva decenii, nu găseai un loc de cazare aici, iată că acum, vorbim mai degrabă despre un loc pustiu.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu Buziaș în ultimele decenii

Menționăm faptul că stațiunea Buziaș a fost declarată localitate balneară în anul 1819. Iar o mulțime de personalități celebre au ajuns aici, inclusiv membri ai familiilor regale din Europa și nu numai.

Aici poți să găsești o oază de sănătate. Apele minerale de la Buziaș au calciu, fier, sodiu, dar și un conținut ridicat de dioxid de carbon. Ele sunt benefice pentru tratarea a numeroase boli, inclusiv afecțiuni cardiovasculare, digestive, renale, sau ginecologice.

ADVERTISEMENT

După Revoluția din 1989, stațiunea Buziaș a avut însă de suferit. Lucrurile s-ar putea schimba însă în curând. Stațiunea din România care renaște dintre ruine ar putea să devină ce a fost odată, ce e drept, cu pași mici.

Stațiunea din România care renaște dintre ruine va avea un Aqua Park generos

Există mai multe proiecte de reabilitare, însă lucrurile se mișcă destul de greu. Planurile autorităților rămân însă destul de ambițioase. Spre exemplu, la începutul anului a fost finalizat un proiect de reabilitare a cărui valoare e estimată la 5 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene.

Investiția a vizat schimbarea completă a aleilor. De asemenea, o nouă fântână arteziană modernă a fost construită. Iar iluminatul și mobilierul urban au fost modificate la rândul lor. Planurile nu se opresc doar aici.

Administrația locală mai lucrează și la un proiect care ar pune Buziașul într-un top al stațiunilor din România. Este vorba despre un Aqua Park. Stațiunea din România poate renaște dintre ruine, deci, dacă lucrurile vor merge așa cum s-a stabilit deja.

„Am început deja să lucrăm la Proiectul Tehnic. Aveam aici un Studiu de Prefezabilitate pentru aquapark, dar acesta trebuie regândit, subdimensionat fiindcă banii sunt mai puțini decât prognoza inițială. Banii pentru Proiectul Tehnic vor intra în final în costul total al investiției”, a declarat pentru deBanat, primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul...
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul auto după meciul Generației de Aur
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”