Life

Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine, are cel mai curat aer, iar turiștii se bat pe rezervări

Stațiunea din România care se află la cea mai mare altitudine are cel mai curat aer și atrage turiștii precum un magnet.
22.06.2024 | 07:00
Statiunea din Romania care straluceste in fiecare an Se afla la cea mai mare altitudine are cel mai curat aer iar turistii se bat pe rezervari
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România care strălucește în fiecare se află la cea mai mare altitudine și are cel mai curat aer. Turiștii vin aici cât de des pot și se bat pentru rezervări. Iar acest lucru a fost confirmat chiar și de voturile primite.

Stațiunea din România care strălucește în fiecare an

România se poate lăuda cu o mulțime de stațiuni, dar și de locuri spectaculoase. Unele dintre ele au renăscut din propria cenușă, fiind modernizate, în timp ce altele nici măcar nu și-au pierdut vreodată strălucirea.

ADVERTISEMENT

Exemplu este chiar stațiunea din România aflată la cea mai mare altitudine și unde se găsește cel mai curat aer. Este vorba despre Fundata din Brașov. De altfel aceasta a fost votată drept destinația turistică numărul unu în România în 2023.

Ce are atât de special acest loc? Fundata este un sat pitoresc situat la o altitudine de 1360 de metri. Iar cel mai interesat este faptul că un singur sat are într-o parte Munții Bucegi, iar în cealaltă parte Munții Piatra Craiului. Nu e de mirare de ce turiștii se bat pentru rezervări.

ADVERTISEMENT

Se află la cea mai mare altitudine și are cel mai curat aer

De asemenea, pentru că stațiunea din România se află la cea mai mare altitudine, are și cel mai curat aer din țară. Iar dincolo de asta, priveliștea este și ea una de vis. Asta o știu deja cel mai bine turiștii care au reușit să ajungi aici.

Pădurile sunt unele dese, de molid și brad, iar pajiștile sunt unele mai mereu curate. Panorama către munți poate tăia și ea răsuflarea. Iar când cerul este senin, turiștii se pot bucura de priveliște chiar și mai mult de atât. Și alți munți pot fi observați la mare depărtare.

ADVERTISEMENT

În același loc, oamenii sunt întâmpinați și de tradiții locale. Astfel, experiența de aici poate fi una cu adevărat reușită. Iubitorii de munte se simt și ei destul de bine, iar la fel și cei pasionați de drumeții.

Dincolo de asta, în Fundata mai există și alte obiective cultural-istorice interesante. Exemplu este chiar Monumentul Eroilor, Monumentul Istoric Biserica Ortodoxă Veche din Fundata și Muzeul etnografic „Nicolae Frunteș”.

ADVERTISEMENT

Totodată, turiștii mai pot admira și construcțiile din zonă. La Fundata sunt căsuțe vechi, iar peisajul e completat perfect de crestele montane, dar și de nori. Aerul curat și proaspăt este de asemenea un alt motiv pentru care acest loc merită văzut măcar o dată.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”