Life

Stațiunea din România considerată acum una dintre perlele turismului românesc. E mai ieftină ca Poiana Brașov și în curând investiții masive vor fi făcute aici

Stațiunea din România considerată una dintre perlele turismului românesc. Este mai ieftină ca Poiana Brașov și se vor face investiții masive în zonă.
12.06.2024 | 17:12
Statiunea din Romania considerata acum una dintre perlele turismului romanesc E mai ieftina ca Poiana Brasov si in curand investitii masive vor fi facute aici
Stațiunea din România considerată o perlă a turismului românesc. Sursa foto: gohunedoara.com, captură YouTube/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România care e considerată, în prezent, una dintre perlele turismului românesc. Este mai ieftină decât Poiana Brașov și vor fi construite noi spații de cazare.

Stațiunea din România considerată acum una dintre perlele turismului românesc

Este vorba despre stațiunea montană Straja, care este cea mai căutată de pe Valea Jiului în timpul sezonului rece. Mulți turiști au luat-o cu asalt iarna, iar autoritățile fac investiții masive.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Straja se află află la 8 – 10 kilometri de Lupeni și e accesibilă cu telegondola, dar și pe un drum ce leagă orașul de zona turistică, aflată la aproximativ 1.600 de metri altitudine, în Munții Vâlcan.

Turiștii vin aici în număr mare iarna, pentru a se bucura de sporturile montane. Stațiunea este plină în weekend-urile din sezonul rece, dar și în perioada sărbătorilor, atunci când turiștii se bucură de schi.

ADVERTISEMENT

“Staţiunea Straja însumează aproximativ 26 de kilometri de domeniu schiabil. 20 de kilometri pot fi acoperiţi cu zăpadă artificială. Cele 11 instalaţii de transport pe cablu asigură accesul facil la toate pârtiile din staţiune.

Sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu. Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu”, au spus administratorii stațiunii, potrivit adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

Este o stațiune care merită vizitată datorită pârtiilor de schi și a peisajelor de vis din zonă. În plus, este mai ieftină decât Poiana Brașov, prețurile fiind destul de accesibile.

Ce investiții se vor face în Straja

La începutul acestui an, autoritățile au anunțat că stațiunea Straja va fi extinsă. În curând, vor apărea locuri noi de cazare la baza muntelui. Urmează să fie construit un cartier cu pensiuni, cabane și hoteluri.

ADVERTISEMENT

“În jurul nostru au apărut deja 214 pensiuni, case de vacanță, cu o capacitate de cazare de 3.000 de locuri. Mulți se cazează jos, sunt foarte multe apartamente de închiriat, a crescut și valoarea apartamentelor, nu se mai vand ca în ’90 pe o ladă de bere”, a spus, la începutul anukui, Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, informează Știrile Pro TV.

Veștile sunt bune pentru care care își doresc să construiască spații de cazate la poalele muntelui. Cei interesați vor putea accesa fonduri europene.

Valea Jiului dispune de sume de milioane de euro pentru investiții, care au fost create ca alternative la închiderea mineritului. Se acordă o finanțare de până la 70% din valoare unui astfel de proiect.

ADVERTISEMENT