Life

Stațiunea din România considerată cu adevărat miraculoasă. Are ape cu proprietăți unice și atrage turiștii din toate colțurile lumii

Stațiunea din România care atrage turiștii din toate colțurile lumii. Apa de aici are proprietăți vindecătoare miraculoase.
27.05.2024 | 14:27
Statiunea din Romania considerata cu adevarat miraculoasa Are ape cu proprietati unice si atrage turistii din toate colturile lumii
Stațiunea din România considerată cu adevărat miraculoasă. Foto: Canva.com - Lacul Ursu, Stațiunea Sovata
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România ce îmbină frumusețea naturală cu beneficiile terapeutice, reprezentând un punct de atracție pentru turiști din întreaga lume.

Stațiunea din România considerată cu adevărat miraculoasă

Stațiunea balneară Sovata este alegerea turiștilor când vine vorba de relaxare și sănătate. Nu mai este nici un secret că apele sale au efecte terapeutice care ajută la tratarea mai multor afecțiuni medicale.

ADVERTISEMENT

Apa sărată, aerul curat și nămolul terapeutic completează atmosfera, transformând Sovata într-o destinație ideală pentru cei care caută atât relaxare, cât și vindecare.

Lacul Aluniș din Sovata, frate cu lacul Ursu, datează încă de pe vremea romanilor, ascuns într-un cadru de poveste. Ca în fiecare an, stațiunea își deschide porțile deîndată ce vremea începe să se încălzească.

ADVERTISEMENT

Deși temperaturile nu sunt încă foarte ridicate, mulți curajoși au intrat fără inhibiții în lacul sărat. Cu toate acestea, se pare că apa a fost una perfectă pentru bălăceala, datorită efectului de heliotermie, conform Observatornews.ro.

Efectul de heliotermie oferă apei o temperatură specială, care se schimbă în funcţie de adâncimea lacului. Indiferent de sezon, apa lacului poate să rămână caldă și relaxantă.

ADVERTISEMENT

„E bună pentru sănătate, pentru suflet, pentru tot”, a declarat un turist din stațiunea Sovata, pentru Observatornews.ro.

Turiștii călătoresc sute de kilometrii pentru beneficilie apei sărate. Mulți vin chiar de peste Prut pentru a face o baie în Lacul Aluniș sau lacul Ursu. Se bucură de acest colț de rai și revin în fiecare an cu plăcere.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la totredus.ro, stațiunea Sovata este renumită pentru tratarea mai multor afecțiuni. Printre acestea se numără bolile sistemului locomotor și nervos, afecțiunile repiratorii, bolile venoase, tulburările dermatologice sau digestive.

ADVERTISEMENT