Life

Staţiunea din România în care se găseşte un loc unic în Europa. Turiştii, uimiţi de lacul care îşi schimbă culoarea

Staţiunea din România în care se găseşte un loc unic în Europa. Este vorba despre Baia Sprie, acolo unde se află lacul care își schimbă culoarea, de care turiștii sunt uimiți.
11.07.2022 | 12:15
Statiunea din Romania in care se gaseste un loc unic in Europa Turistii uimiti de lacul care isi schimba culoarea
Staţiunea din România în care se găseşte un loc unic în Europa. Sursa foto: Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În stațiunea turistică Baia Sprie, aflată în Maramureș, se găsește un loc unic în Europa. Este vorba despre Lacul Albastru, cunoscut pentru faptul că își schimbă culoarea în funcție de anotimp.

Baia Sprie, staţiunea din România în care se găseşte un loc unic în Europa

În timpul primăverii, Lacul Albastru are culoarea albastru deschis, dar și albastru închis. Culoarea se schimbă în timpul verii, atunci când lacul este verde închis, uneori cu o reflexie de smarald.

ADVERTISEMENT

Toamna, lacul devine verde închis și uneori maro. Turiștii sunt fascinați de aceste schimbări, însă nimeni nu a dat încă o explicație științifică pentru a justifica culorile diferite ale apei.

Ca să ajungi la Lacul Albastru, din centrul orașului Baia Sprie urci prin fața Bisericii Catolice, pe strada care duce în direcția nordică până la liziera pădurii.

ADVERTISEMENT

De aici, poteca urcă în serpentină până la Lacul Albastru, potrivit indicațiilor de pe site-ul oficial. Timpul de mers este de 35 – 45 de minute.

Lacul Albastru
Lacul Albastru, aflat în stațiunea Baia Sprie. Sursa foto: Facebook

Stațiunea Baia Sprie se află în Maramureș, la o altitudine de aproximativ 700 de metri. Zona este una liniștită, iar turiștii se pot bucura de peisajele inedite și de obiectivele turistice.

ADVERTISEMENT

Ce obiective turistice mai poți vizita în Baia Sprie

Baia Sprie este una dintre cele mai importante stațiuni turistice din zona Maramureșului și există o mulțime de obiective pe care turiștii le pot vizita.

Principalele obiective turistice din Baia Sprie se află în zona centrului vechi al orașului.

Acolo există un complex de clădiri declarate monumente istorice: primăria, Biserica Romano-Catolică, Biserica Ortodoxă. Toate aceste clădiri datează din secolele 18 – 19.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în stațiune se află și câteva edificii de o importanță istorică, cum ar fi clădirea școlii generale, care a fost construită în 1890, dar și fanta lui toll, Samuel Csasz, casa modestă din lemn ridicată în anul 1754.

Cei care ajung în stațiune pot vizita și rezervația geologică Creasta Cocoșului, complexul turistic Șuior, cabana Mogosa și Valea Chuzbăii – zonă naturală protejată.

ADVERTISEMENT