News

Stațiunea din România în care turiștii primesc zilnic mesaje Ro Alert. ”Erau și două pe minut”

Din cauza urșilor, turiștii ajunși într-o cunoscută stațiune din România primesc zilnic mesaje Ro Alert. Proprietarii de pensiuni și hoteluri se tem că își vor pierde clienții dacă lucrurile nu se schimbă.
23.06.2022 | 15:10
Statiunea din Romania in care turistii primesc zilnic mesaje Ro Alert Erau si doua pe minut
Din cauza urșilor, turiștii primesc zilnic mesaje Ro Alert într-o cunoscută stațiune. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Localizată în inima naturii, stațiunea Borsec din județul Harghita deține o multitudine de atracții turistice. Din păcate, în ultima perioadă, zona se confruntă cu o uriașă problemă: apariția frecventă a urșilor.

Din cauza urșilor, turiștii primesc zilnic mesaje Ro Alert într-o cunoscută stațiune

Animalele sălbatice ajunse în zonele locuite de oameni caută în tomberoane și fac ravagii pe traseele turistice. Localnici și turiștii spun că în fiecare zi primesc mesaje Ro Alert din cauza urșilor.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestui pericol major, proprietarii de pensiuni și hoteluri afirmă că turiștii au început să evite zona în ultima vreme.

”Sunt foarte mulți urşi, şi nu se mai tem de oameni, deci oamenii nu mai au curaj să meargă în Borsec la obiectivele turistice – la Poiana Zânelor, unde este o atracție turistică.

ADVERTISEMENT

Oamenii se opresc acolo, se uita, se întorc și pleacă din Borsec mai departe, ceea ce afectează foarte mult turismul. De o lună de zile au umblat zilnic aceşti urşi”, spune proprietarul unei pensiuni, la Antena 3.

Un locuitor din zonă spune că urșii nu produc mari pagube, în afară de mizerie și de a răsturna tomberoanele, însă simpla lor prezență constituie o mare problemă.

ADVERTISEMENT

”De când sunt aici, atâtea Ro Alert-uri nu am văzut niciodată, nicăieri. Primeam poate şi două pe minut. Este clar că este o problemă, ştiam ca Borescul va deveni o statiune o destinatie favorită, dar nu bănuiam că şi pentru urşi”, a spus Dan Burlac, un organizator evenimente din zonă.

Parlamentul a adoptat legea care permite intervenția imediată împotriva urșilor periculoși

Miercuri, 22 iunie, Parlamentul a adoptat, după reexaminarea cerută de președintele Klaus Iohannis, legea care permite intervenția imediată împotriva urșilor periculoși, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităților.

ADVERTISEMENT

”Asigurăm protecția speciilor, dar protejarea oamenilor şi a bunurilor acestora este prioritatea noastră.

Parlamentul a adoptat, astăzi (n.r. miercuri), a doua oară, după reexaminarea cerută de președintele Klaus Iohannis, legea care permite intervenția imediată împotriva urşilor periculoși, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităților”, a anunţat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

ADVERTISEMENT