Life

Stațiunea din România la fel de scumpă ca Mamaia unde e plin de turiști. Merită să plătești atâția bani pentru o noapte de cazare?

Este o stațiune în România care este la fel de scumpă ca Mamaia sau chiar mai scumpă! Iată cât costă o noapte de cazare aici. Merită să plătești atâția bani?
26.07.2022 | 18:22
Statiunea din Romania la fel de scumpa ca Mamaia unde e plin de turisti Merita sa platesti atatia bani pentru o noapte de cazare
Stațiunea din România la fel de scumpă ca Mamaia unde e plin de turiști. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Există o stațiune la noi în țară care este mai scumpă decât Mamaia, dar turiștii se înghesuie să vină aici! Iată despre ce este vorba!

De ce au dat turiștii marea pe munte în sezonul estival

Se pare că în acest an, turiștii români sunt mai dornici de a merge la munte decât la mare și în Sinaia este mai aglomerat decât în Mamaia!

ADVERTISEMENT

Un lucru surprinzător poate fi din cauza faptului că Sinaia are prețuri mai mari decât Mamaia, dar este chiar mai aglomerată.

Conform specialiștilor, Mamaia a avut parte de o reclamă negativă. Acesta ar fi motivul pentru care turiștii au ales să nu mai meargă acolo.

ADVERTISEMENT

De la glumele potrivit cărora Mamaia este foarte scumpă s-a ajuns la o realitate în care turiștii aleg să nu mai meargă în vacanță în Mamaia, de teama prețurilor extrem de mari.

De vină pentru reclama negativă ar fi și autoritățile locale, care nu au știut cum să promoveze stațiunea.

ADVERTISEMENT

 „Este un exemplu de cum să tranformi un mare, uriaş avantaj, înr-un dezavantaj din cauza lipsei de promovare. Este evident că nu au avut oameni de comunicare. Percepţia bate realitatea, percepţia în acest moment este deformată, Mamaia nu este pustie.

Da, nu este full cum eram noi obişniţi, dar în niciun caz pustie. O investiţie atât de mare, atât de importantă pe care eu o compar cu autostrada Bucureşti-Constanţa, o investiţie fabuloasă, cu impact pe termen lung, nu e o glumă, s-a întors împotriva lor pentru că nu au ştiut să o valorifice la nivel de imagine”, a explicat Adrian Voican, vicepreşedinte Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Cât costă o noapte de cazare la Sinaia

Chiar dacă banii dați pe cazare nu sunt deloc puțini, în Sinaia este plin de turiști, astfel că nu prețurile din Mamaia sunt problema, a mai subliniat specialistul citat mai sus.

În stațiunile de pe Valea Prahovei, o singură noapte de cazare poate costa 500 de lei, dar prețurile cresc în weekend și poți scoate din buzunar până la 700 de lei.

La Sinaia, prețul pentru două persoane și un copil, în perioada 30 iulie -1 august, este de 1.400 şi 1.700 la un hotel de patru stele.

ADVERTISEMENT