Life

Stațiunea din România pe care turiștii străini o compară cu Miami. “E mai mică și mai ieftină, sunt prețuri pentru toate buzunarele”

Stațiunea din România pe care turiștii străini o compară cu Miami e mai ieftină, dar și mai mică, însă oferă cam aceleași atracții.
20.04.2024 | 14:00
Statiunea din Romania pe care turistii straini o compara cu Miami E mai mica si mai ieftina sunt preturi pentru toate buzunarele
Stațiunea din România pe care turiștii străini o compară cu Miami. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O stațiune din România e comparată de turiști cu Miami. Ce are atât de special? Unii spun că aici sunt prețuri pentru toate buzunarele și de asemenea, poți avea un sejur de vis.

Stațiunea din România pe care turiștii străini o compară cu Miami

România are o mulțime de locuri superbe, atât la munte cât și la mare. Chiar și așa o mare parte dintre români aleg să meargă în străinătate în vacanța de vară, căutând sejururi mai avantajoase.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, prețurile au crescut și pe litoralul românesc. Nu e de mirare de ce mulți aleg Grecia sau Albania. Pentru turiștii străini însă, stațiunile noastre sunt unele cât se poate de accesibile.

Care e stațiunea din România pe care turiștii străini o compară cu Miami? Traian Bădulescu, consultant în turism și expert în dezvoltarea litoralului românesc, a vorbit despre acest lucru.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, este vorba despre Mamaia Nord. Dacă în general, stațiunea Mamaia clasică este pentru familii, iată că Mamaia Nord e cu totul altceva, iar asta o spun chiar turiștii străini.

Traian Bădulescu dezvăluie că mai mulți americani care au călătorit des, dar și alți europeni, au comparat stațiunea din România cu Miami. Diferența o fac însă prețurile, dar și dimensiunea acesteia.

ADVERTISEMENT

Mamaia Nord, un ”Miami mai mic”

„Stațiunea Mamaia, cea clasică e dedicată în parte și familiilor, familiilor cu copiii și e la concurență mare cu Eforie acum. Eforie a crescut pe această nișă mult. Dar Mamaia Nord, chiar și turiștii americani au zis-o, sau cei care călătoresc mult și turiștii vest-europeni care cunosc Miami.

«Mamaia Nord mi se pare un fel de Miami, mai mic și mai ieftin, pentru că în Miami, sunt prețuri mari, mai mari, clar decât la noi».” a explicat Traian Bădulescu, consultant în turism și expert în dezvoltarea litoralului românesc, la DC News TV.

ADVERTISEMENT

Și totuși ce poți face în Mamaia Nord și de ce stațiunea din România e comparată cu Miami de turiștii străini? În primul rând aici există o mulțime de cluburi pentru cei care vor să se distreze când vin în vacanță.

De asemenea, deși există și prețuri ceva mai mari, pentru marea majoritate a străinilor nu este o problemă. Depinde, evident, de locurile unde se ia masa, dar și de cazarea aleasă.

„Sunt și la noi cluburi unde poți să plătești mii de euro, dar acestea sunt excepția. Totuși, sunt prețuri pentru toate buzunarele, să spunem cam ca de București, central sau semicentral, pentru că nu poți să vorbești de prețuri mici într-o stațiune turistică.

Turiștii trebuie să știe că o zonă turistică clar are prețuri ceva mai ridicate dacă ne gândim la terase, restaurante, taverne, marketuri, pentru că este zonă turistică.” a concluzionat Bădulescu.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Familia Regală, mișcare de ultimă oră. Principesa Margareta nu renunță
Familia Regală, mișcare de ultimă oră. Principesa Margareta nu renunță
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi