News

Stațiunea din Sălaj a Elenei Udrea s-a redeschis. Cât a ajuns să coste un sejur la piscinele fostului ministru

Stațiunea din Sălaj în care Elena Udrea a investit sute de mii de euro s-a redeschis la 1 iunie. Aflat în închisoare, fostul ministru încă deține 50% din afacere.
05.06.2024 | 17:19
Statiunea din Salaj a Elenei Udrea sa redeschis Cat a ajuns sa coste un sejur la piscinele fostului ministru
Elena Udrea și-a inaugurat stațiunea Boghiș Băi în 2013. Între timp, afacerea a ajuns în faliment / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Boghiș Băi Facebook
ADVERTISEMENT

Boghiș Băi, stațiunea balneoclimaterică inaugurată cu mare fast în urmă cu mai bine de un deceniu, pe vremea când Elena Udrea încă era ministru al turismului, și-a redeschis porțile la 1 iunie 2024 și va rămâne deschisă întregul sezon estival. Elena Udrea deține 50% din afacere alături de soția unui fost general SRI și de fiica acesteia.

Cât costă o noapte la Boghiș Băi

Boghiș Băi este un complex situat în județul Sălaj, la două ore de Cluj, în care clienții de pot bucura de patru bazine exterioare cu apă termală ce conține parafină, cu proprietăți în tratarea afecțiunilor reumatice, afecțiunilor posttraumatice sau afecțiunilor cronice ale sistemului periferic.

ADVERTISEMENT

În acest an, tarifele de intrare în zona de ștrand sunt de 35 de lei/adult și 25 lei/copil, în timpul săptămânii, și de 45 de lei/adult și 30 de lei/copil, în perioadele de weekend.

Stațiunea Elenei Udrea are și spații de cazare, pentru cei care vor să-și petreacă mai multe zile aici. Prețurile încep de la 330 de lei pe noapte sau 2.720 de lei pentru 6 nopți, în sistem all-inclusive la căsuțele de două persoane; și ajung la 470 de lei pe noapte și 3.560 de lei pentru un sejur de 6 nopți în regim all-inclusive la apartamentele de lux (3+1 persoane).

ADVERTISEMENT

Se fac angajări la stațiunea Elenei Udrea

Stațiunea Elenei Udrea a continuat să funcționeze în fiecare an, cu toate că este în procedură de faliment din aprilie 2022. În prezent, firma Băi Boghiș SRL este deținută de Elena Udrea (50%), Nadine Magda Stanca (40%) și Elena (Lia) Veronica Stanca (10%). În 2023, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 142.500 de lei, o pierdere de 475.864 de lei, în timp ce datoriile totale au ajuns la 13.769.412 lei.

În plus, o parte din bunurile societății au fost puse sub sechestru în dosarul Elenei Udrea. Chiar și așa, cu câteva zile înainte de debutul oficial al noului sezon, reprezentanții stațiunii au anunțat că măresc echipa și angajează bucătar, ospătar și recepționer.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea s-a certat cu asociata ei și i-a cerut banii înapoi

Lia Stanca, partenera Elenei Udrea, a fost soția unui controversat om politic local și șef în SRI, Viorel Stanca, cunoscut ca ”generalul lui Băsescu”, datorită relației bune pe care o avea cu fostul președinte. În 2011, Lia Stanca apărea în topul Forbes al milionarilor români, cu o avere de 7-8 milioane de euro, ca unic acționar al grupului de firme Vidalis.

Lia Stanca a fost implicată într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 4,1 milioane lei și chiar a fost condamnată la cinci ani de închisoare. La apel, ea a scăpat de pedeapsă după ce judecătorii au stabilit că faptele s-au prescris.

ADVERTISEMENT

Relațiile dintre Lia Stanca și Elena Udrea s-au răcit brusc după ce fostul ministru a început să aibă primele probleme penale. Totul a culminat în 2021, când Udrea a deschis un proces pentru a-și recupera un împrumut de 350.000 de euro, sumă pe care aceasta susținea că i-a împrumutat-o partenerei sale. Acțiunea a fost respinsă, judecătorii considerând că aceasta a fost introdusă prea târziu.

În instanță, Lia Stanca a susținut că, în realitate, ea a fost cea care îi trimitea regulat bani Elenei Udrea pe vremea când aceasta se afla în exil în Costa Rica și avea toate conturile sechestrate. Femeia de afaceri a dezvăluit că a făcut acest gest în virtutea prieteniei pe care o avea la acea vreme cu fostul ministru al turismului.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Aerul condiționat poate face ravagii. Sănătatea, grav afectată
Aerul condiționat poate face ravagii. Sănătatea, grav afectată
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită