Life

Stațiunea ideală vara pentru pensionari, de care puțini români au auzit. Are ape termale, oferă liniște, răcoare și peisaje superbe

Pensionarii din România se pot relaxa într-o stațiune superbă în inima munților. Este o adevărată oază de liniște și pace.
07.07.2024 | 08:00
Statiunea ideala vara pentru pensionari de care putini romani au auzit Are ape termale ofera liniste racoare si peisaje superbe
Pensionarii din România se pot relaxa într-o stațiune superbă în inima munților. Sursă foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cine a zis că persoanele în vârstă nu se pot relaxa în destinații de vis, chiar pe teritoriul României?! La noi în țară, există o stațiune care atrage pensionarii ca un magnet. Locația are de toate și este o adevărată oază de liniște și pace.

Sângeorz-Băi, destinația ideală pentru zilele caniculare de vară

Pensionarii din România care nu știu unde să se relaxeze vara asta, pot lua în considerare următoarea opțiune. La noi în țară, există o stațiune parcă desprinsă din povești, unde natura și liniștea se împletesc de minune.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Stațiunea Sângeorz-Băi, situată în nord-estul județului Bistrița-Năsăud. Pentru că este în inima munților, temperaturile de aici o fac perfectă de vizitat pe timpul verii.

În Sângeorz-Băi, temperatura medie anuală este de 7 grade Celsius, ceea ce înseamnă că această destinație poate fi un adevărat refugiu în zilele caniculare. Sângeorz-Băi nu abundă doar în peisaje minune, ci și în izvoare vindecătoare de apă minerală.

ADVERTISEMENT

Stațiunea este un adevărat paradis pentru cei care vor să se bucure de natură, dar și să ia contact cu oamenii primitori ai zonei. Legendele spun că Stațiunea Sângeorz-Băi este tărâmul Zeiței Hebe, cunoscută pentru miracolele pe care le făcea.

Sângeorz-Băi este recunoscută pentru izvoarele termale

În Sângeorz-Băi, se spune că apele minerale pot face minuni. Despre stațiunea minune din inima munților au scris mai mulți oameni iluștri ai vremii, precum Ion Luca Caragiale, Ioan Slavici, Nicolae Iorga, dar și alții.

ADVERTISEMENT

Cei care ajung în Sângeorz-Băi pot vizita mai multe obiective turistice. Există o multitudine de muzee în zonă și case memoriale care păstrează amprenta vremurilor de altădată.

Pensionarii care aleg să viziteze Sângeorz-Băi se pot bucura de tratamente balneoclimaterice care se fac în diverse locații, inclusiv în hoteluri. Tratamentele de aici sunt recunoscute pentru că vindecă anumite boli și afecțiuni, printre care afecțiuni ale tubului digestiv, afecțiuni metabolice și de nutriție.

ADVERTISEMENT

Cei interesați de astfel de tratamente pot consulta paginile oficiale ale hotelurilor din zonă. În funcție de perioada și de tratamentul pe care vrei să îl faci, poți beneficia de un preț bun.

Așadar, pensionarii și numai care vor să se relaxeze într-o zonă liniștită, pot alege oricând Sângeorz-Băi. Pe lângă faptul că este o destinație specială, nici nu aveți nevoie de un buget prea generos.

ADVERTISEMENT
Tags: