Life

Stațiunea ieftină aflată la câteva ore de mers de București care a ajuns celebră în toată lumea. Cum s-a transformat un sat micuț într-o adevărată perlă a turismului mondial

Stațiunea ieftină aflată la câteva ore de mers de București a ajuns celebră în toată lumea. Cum s-a transformat un sat micuț într-o adevărată perlă a turismului mondial?
11.06.2024 | 23:12
Statiunea ieftina aflata la cateva ore de mers de Bucuresti care a ajuns celebra in toata lumea Cum sa transformat un sat micut intro adevarata perla a turismului mondial
Stațiunea ieftină aflată la câteva ore de mers de București care a ajuns celebră în toată lumea. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea ieftină aflată la doar câteva ore de mers de București e preferata românilor și nu numai. Vorbim despre un sat micuț, care în câțiva ani s-a transformat într-o adevărată perlă a turismului mondial.

Stațiunea ieftină aflată la câteva ore de mers de București care a ajuns celebră în toată lumea

Cele mai apreciate stațiuni din lume au fiecare poveștile sale. Una însă iese în evidență. Asta în contextul în care nu e deloc departe de România și mai exact la doar câteva ore de mers de București.

ADVERTISEMENT

O mulțime de români ajung aici în fiecare iarnă și chiar nu e de mirare. Iubitorii de sporturi sunt cei mai încântați, având în vedere că se bucură de pârtii generoase, dar și de alte activități.

Stațiunea ieftină aflată la câteva ore de mers de București care a ajuns celebră în toată lumea este Bansko. Poate ai auzit de ea, având în vedere că o mulțime de oameni merg aici. Prețurile sunt mult mai accesibile decât în România, iar pârtiile sunt și ele  mai lungi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, de la București până la Bansko se poate ajunge cu mașina în doar câteva ore. Și toți cei care au ajuns aici spun că totul este organizat. Iar surprinzător, există și investitori români în zonă.

Se pare că la Bansko există tehnologii noi, dar și tunuri de zăpadă. Dacă acum câțiva ani, în acest sat locuiau doar 5.000 de oameni, iată că acum stațiunea, care e și ieftină, a ajuns celebră la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Cum s-a transformat un sat micuț într-o adevărată perlă a turismului mondial

„Au cumpărat tehnologie nouă, toţi ce vedeţi, teleschiul şi telecabina, şi au deschis staţiunea aşa cum o vedeţi astăzi 75 de km de pârtie, în jur de 16 teleschiuri, o gondolă, şi au investit de asemenea foarte mult în tunuri de zăpadă, au peste 160. (…). 

Sunt câteva zone în care s-au mişcat foarte bine, în România probabil fiecare vrea să facă pentru el. Dacă ar lucra ca o echipa primăria cu sectorul privat şi cu ajutor de la guvern atunci toată lumea face bani”, a dezvăluit Cristian Zărnescu, investitor român în Bansko.

ADVERTISEMENT

Când a prins contur stațiunea Bansko? După aderarea Bulgariei la Uniunea Europeană. Atunci au fost făcute investiții masive, unele din fonduri europene, altele cu bani de la Guvern sau din investiții străine.

Potrivit observatornews.ro, Bulgaria și-a dorit ca Bansko să devină o perlă a turismului la nivel mondial. Și se pare că autoritățile de aici chiar și-au îndeplinit țelul. Un sat cu 5.000 de locuitori e acum vizitat de o mulțime de oameni anual. Chiar și unii români preferă să meargă în această stațiune, în loc de Poiana Brașov.

Dincolo de faptul că este mult mai ieftină, drumul nu e deloc complicat. Astfel, oricine poate avea o vacanță de iarnă reușită aici. Iar locul poate fi vizitat de asemenea și în oricare alt anotimp având în vedere peisajele de poveste.

ADVERTISEMENT