Life

Stațiunea ireal de frumoasă care va fi luată cu asalt de români în 2023. Apa e de un albastru splendid, plajele sunt superbe

Ce stațiune ar putea fi luată cu asalt de români din vara anului 2023. Unde se află stațiunea cu apa limpede și plaje superbe.
01.10.2022 | 09:03
Statiunea ireal de frumoasa care va fi luata cu asalt de romani in 2023 Apa e de un albastru splendid plajele sunt superbe
Stațiunea Dubrovnik, o atracție turistică pentru 2023. sursa foto: Facebook Dubrovnik Tourist Board
ADVERTISEMENT

Bulgaria, Turcia și Grecia sunt destinații preferate de români pe timp de vară, dar este una mai puțin cunoscută care ar putea deveni atracția principală din 2023!

Stațiunea care va fi luată cu asalt. Ce plaje merită vizitate în Dubrovnik

Stațiunea cu plaje superbe și apa cristalină este în Croația. Dubrovnik este orașul aflat la Marea Adriatică, cu o suprafața de 21 de kilometri și care va atrage turiștii ca un magnet.

ADVERTISEMENT

Sunt o mulțime de plaje frumoase aici, iar pasionații de istorie pot găsi un adevărat refugiu printre clădirile de altădată, mai ales pentru că Dubrovnik a fost scena unde s-a filmat Game of Thrones.

Sv. Iakov este o plajă atipică, nu pentru oricine. Aceasta este o plajă cu pietriș, pentru care trebuie să cobori multe trepte, așa că nu este recomandată pentru bătrâni sau cei cu probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT
Stațiunea Dubrovnik
Stațiunea Dubrovnik. Plajele sunt superbe. sursa foto: Facebook Dubrovnik Tourist Board

Este mai degrabă o plajă pentru cei care vor să aibă activitate și să facă surf, în timp ce se bucură de valuri, soare și nisipul fierbinte. Se poate juca volei, iar costul închirerii unui șezlong este în jur de 30 de lei.

O altă atracție turistică aflată la doar zece minute cu barca este pe Lokrum, o insulă care găzduiește un lac izolat al Mării Moarte, cu o plajă superbă. Apa are zece metri și este foarte curată.

ADVERTISEMENT

Vacanță cu păunii. Cât costă, de fapt, cazarea în Dubrovnik

De asemenea, dacă aveți noroc, în vacanța din 2023 poate veți vedea și păuni, care locuiesc pe această insulă. Tot aici poate fi vizitată grădina botanică a Ducelui Habsburg Maksimilian, cu peste 500 de specii de plante.

Plaja Şulici din Golful Kolorina poate fi o destinație pentru cei care aleg să meargă în Croația tocmai pentru că aici s-au filmat unele scene din celebrul serial Game of Thrones.

ADVERTISEMENT
Stațiunea Dubrovnik
Stațiunea Dubrovnik. Apa este limbede și are culoare superbă. sursa foto: Fanatik

Este o plajă destul de izolată, fiind sub cetatea Lovrienaţ din Pila din centrul orașului.

În ceea ce privește prețurile, acestea sunt destul de accesibile. Spre exemplu, pentru șapte zile de vacanță în 2023, un cuplu poate scoate din buzunar între 1.219 și 1.500 de lei.

Pentru locațiile aflate la doar câțiva metri de plajă, prețurile cresc cu 100-200 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: