News

Stațiunea Nisipurile de Aur, invadată de români înainte de trecerea Bulgariei pe lista galbenă. Aproape nimeni nu poartă mască. Reportaj

Mii de români au invadat stațiunea Nisipurile de Aur în această săptămână
26.08.2021 | 17:25
Statiunea Nisipurile de Aur invadata de romani inainte de trecerea Bulgariei pe lista galbena Aproape nimeni nu poarta masca Reportaj
Stațiunea Nisipurile de Aur e invadată de români înainte de trecerea Bulgariei pe lista galbenă Reportaj
ADVERTISEMENT

Românii au luat cu asalt stațiunile de pe litoralul bulgăresc. FANATIK vă prezintă situația din Bulgaria înainte de primul weekend în care țara vecină va intra pe lista galbenă. De pe 29 august, ora 00:00, românii care călătoresc în Bulgaria se vor putea întoarce în România doar cu certificatul de vaccinare sau în lipsa acestuia, test PCR nu mai vechi de 72 de ore.

Până atunci, distracția este la cote maxime în Nisipurile de Aur. Strada pietonală este invadată noaptea de români care se plimbă prin stațiune și se uită sau fac cumpărături din magazinele cu suveniruri. Efectiv, îți este greu să găsești loc să te plimbi, trebuie să faci slalom printre oameni. Majoritatea sunt români și din mii de oameni, am văzut doar patru care purtau mască.

ADVERTISEMENT

Hotelierii bulgari îi îmbie pe români să vină la ei și prin stațiune răsună melodii românești. Peste tot se vorbește românește. Vânzătorii știu cifrele în limba română și câteva cuvinte să se înțeleagă cu oamenii, iar pe plajă e greu să nu dai nas în nas cu vreun conațional.

12 leva(30 de lei) două sezlonguri și o umbrelă în Nisipurile de Aur

Că veni vorba de plaje, majoritatea hotelurilor au sezlongurile și umbreluțele incluse în preț. Cei care nu au aceste facilități incluse trebuie să plătească 6 leva un sezlong și 6 leva pe o umbrelă în Nisipurile de Aur. Se găsesc sezlonguri în Nisipurile de Aur și găsești și loc pe plajă unde să-ți pui prosop dacă nu vrei să mai dai banii pe sezlong.

ADVERTISEMENT

Bulgarii nu sunt speriați în ceea ce privește pandemia de COVID-19 și cei mai mulți dintre ei sunt relaxați. În Bulgaria practic dacă stai nu prea simți că este pandemie. Cu toate că unii hotelieri au luat toate măsurile de precauție pentru ca turiștii să fie în siguranță.

Măsuri contra coronavirus luate de hotelieri

Noi am oferit toată vara gratuit măști și mănuși, nimeni nu poate să-și ia mâncare din restaurantul All Inclusive fără să le poarte, avem dezinfectant peste tot în hotel, dezinfectăm camerele după fiecare familie care pleacă de la noi cu produse profesionale.

ADVERTISEMENT

Angajații noștri poartă măști și facem toate eforturile ca turiștii noștri să se simtă în siguranță. Chiar dacă suntem în pandemie, cu toții merităm să petrecem câteva zile însorite pe malul mării și Nisipurile de Aur este o stațiune perfectă pentru asta chiar și în septembrie”, a declarat Desislava Dimitrova, cea care are hotelul Palm Beach din Nisipurile de Aur.

În Bulgaria au fost raportate astăzi 1601 noi cazuri de COVID-19, iar ieri au fost raportate peste 1900 de cazuri. Turismul însă în această vară nu a fost afectat datorită acordului pe care Bulgaria l-a avut cu România ca indiferent de numărul de cazuri din ambele țări, Bulgaria îi va primi pe români doar cu buletinul, fără teste sau alte restricții.

ADVERTISEMENT

În Bulgaria se va intra tot cu pașaportul sau buletinul, restricțiile vor fi la întoarcere

De pe 27 mai românii au fost principalii turiști în stațiunile vecinilor de la sud de Dunăre. Și în septembrie se va putea intra în țara vecină doar cu buletinul sau pașaportul, restricțiile vor fi la întoarcere în România.

Peste 150.000 de români erau așteptați și în luna septembrie în Bulgaria, conform statisticilor, dar rămâne sub semnul întrebării dacă aceștia vor mai veni odată ce țara vecină va intra pe lista galbenă pentru că în general călătoresc familii cu copii și chiar dacă părinții sunt vaccinați, copiii trebuie să prezinte un test COVID-19. Iar prețurile pentru testele PCR variază între 35 și 50 de euro de persoană în Bulgaria.

Se aproximează ca de pe 5 septembrie Bulgaria chiar să intre pe lista roșie, ceea ce înseamnă pentru turiștii nevaccinați direct carantină 14 zile, cu mențiunea că în a 8-a zi pot efectua un test și dacă iese negativ pot ieși din carantină în a 10 zi. Copii sub 3 ani sunt scutiți de carantină, iar cei care au între 3 și 16 ani sunt scutiți dacă au un test PCR negativ.

ADVERTISEMENT