Life

Stațiunea puțin cunoscută, aflată în apropiere de Constanța. Ideală pentru cei care vor să meargă la mare cu familia și să aibă liniște

Stațiunea mai puțin populară, situată aproape de Constanța, este ideală pentru familiile care caută un loc liniștit pentru o vacanță la mare.
19.06.2024 | 16:27
Statiunea putin cunoscuta aflata in apropiere de Constanta Ideala pentru cei care vor sa mearga la mare cu familia si sa aiba liniste
Stațiunea puțin cunoscută, aflată în apropiere de Constanța. Foto: travelplanner.ro
ADVERTISEMENT

Ascunsă undeva în apropierea Constanței, există o stațiune mai puțin cunoscută care promite o vacanță de neuitat. Departe de agitația turistică, este destinația ideală pentru familiile cu copii care caută momente de liniște și relaxare.

Stațiunea puțin cunoscută, aflată în apropiere de Constanța

Este vorba despre plaja Rusalka din Bulgaria, situată foarte aproape de granița cu România, la două ore de condus față de Constanța. Nu mulți oameni știu despre acest loc. Oferă un refugiu de pace unde se pot asculta în liniște valurile mării.

ADVERTISEMENT

Cu dimensiuni modeste, plaja Rusalka este adesea trecută cu vederea de turiști. Se află chiar în vecinătatea Capului Kaliakra din Bulgaria și reprezintă locul perfect pentru cei care preferă o atmosferă zen, potrivit travelplanner.ro.

De la Constanța până la plaja Rusalka sunt aproximativ 107 kilometri, ceea ce înseamnă cam două ore de condus cu mașina, în funcție de trafic și de durata așteptării la vamă.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge la Rusalka Beach, poți să treci frontiera pe la Vama Veche. De acolo și până la frumoasa plajă mai sunt cam 52 de kilometrii de parcurs. Recomandăm să urmezi traseul Sabla – Tyulenovo – Sveti Nikola. Când ai ajuns aici trebuie să faci la stânga, către mare.

Este bine de știut că la intrarea în stațiune se găsesc două bariere. La prima barieră se plătește o taxă de parcare de 10 leva pentru fiecare autoturism. Nu uita să iei cu tine cash în leva, deoarece alte monede sau plăți cu cardul nu sunt acceptate.

ADVERTISEMENT

La a doua barieră se achită o taxă de vizitator în valoare de 8 leva de persoană care include și un șezlong. Copiii nu plătesc această taxă.

Stațiunea este ideală pentru cei care doresc să exploreze site-uri arheologice și construcții cu o importanță istorică remarcabilă. Câteva sugestii pentru excursii includ vizite la Kameny Briag și Yalata. În plus, zona găzduiește peste 40 de peșteri formate de acțiunea mării, unele dintre ele includând picturi rupestre primitive.

ADVERTISEMENT

Dacă tot ai ajuns aici, ai putea vizita și Capul Kaliakra. Este un monument spectaculos al naturii care te va fascina. Fâșia stâncoasă de pământ se întinde pe 2 kilometrii și dezvăluie peisaje răpitoare.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși