Life

Stațiunea românească supranumită în urmă cu mulți ani “Perla Europei” de care s-a ales praful. “Sper să redevină ceea ce a fost”

Stațiunea românească supranumită în urmă cu mulți ani “Perla Europei”. Acum s-a ales praful de ea, dar autoritățile au speranță.
02.06.2023 | 22:24
Statiunea romaneasca supranumita in urma cu multi ani Perla Europei de care sa ales praful Sper sa redevina ceea ce a fost
Stațiunea românească supranumită în urmă cu mulți ani “Perla Europei”. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Stațiunea românească care era numită în urmă cu mulți ani „Perla Europei” a devenit o epavă. Aproape nimeni nu mai vine să o viziteze acum. Autoritățile au acum raze de speranțe pentru a redeveni ceea ce a fost demult.

Stațiunea românească are un potențial uriaș

Au trecut mulți ani de când această stațiune era numită Perla Europei și oamenii se îngrămădeau să vină aici. Stațiunea  Ocna Șugatag este una dintre cele mai vechi descoperite la noi în țară.

ADVERTISEMENT

În trecut, aici existau mine de sare, de unde țara noastră exporta în toată Europa. Dar după ce minele s-au închis, aici s-au format mai multe lacuri cu apă sărată. Ele au devenit în scurt timp o atracție pentru oameni, scrie Observator News.

Apa de aici este una dintre cele mai sărate din România și are multe proprietăți benefice pentru persoanele cu reumatism.

ADVERTISEMENT

“În primul rând suntem căutaţi pentru beneficiile apei noastre sărate, care este una dintre cele mai sărate ape din România, cu o concentraţie foarte mare, care are foarte bune proprietăţi, în special pe reumatisme”, explică Diana Petrean, asistent balnezofizioterapie.

Stațiunea supranumită “Perla Europei”, un dezastru

Înainte stațiunea românească este vânată de turiști, dar acum și primarul recunoaște că nu mai are acel farmec care i-a făcut pe unii să o numească „perla Europei”. Lipsa de investiții a lăsat stațiunea mai în urmă, a transmis primarul.

ADVERTISEMENT

“A fost o așa numită perlă a Maramureșului. Dar din păcate, în ultimul timp, nefăcându-se investiții, a rămas așa, un pic mai în urmă. Din fericire, acum au început din nou să investească”, spune Ioan Oanea, primarul din Ocna Șugatag.

În stațiunea românească Ocna Șugatag vin anual mii de turiști, dar potențialul ei este mult mai mare. Tocmai pentru că nu mai este la fel de celebră cum era odată, cazarea de aici este ieftină.

ADVERTISEMENT

Pentru o noapte petrecută în această la o cabană din stațiunea românească trebuie să scoți din buzunar 150 de lei pe noapte. Unele proprietăți oferă și micul dejun inclus, dar prețul crește la 300 de lei pe noapte.

ADVERTISEMENT