Life

Stațiunea uitată de pe litoralul românesc. Are o plajă excelentă şi seamănă cu Vama Veche de odinioară

Staţiunea uitată de pe litoralul românesc. Are o plajă excelentă şi seamănă foarte mult cu Vama Veche de odinioară. Este vorba despre stațiunea Gura Portiței
30.06.2022 | 09:44
Statiunea uitata de pe litoralul romanesc Are o plaja excelenta si seamana cu Vama Veche de odinioara
Staţiunea uitată de pe litoralul românesc, Gura Portiței. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gura Portiței, stațiunea uitată de pe litoralul românesc, seamănă foarte mult cu Vama Veche de odinioară și este un loc de vis pentru turiști.

Gura Portiței, stațiunea uitată de pe litoralul românesc

Stațiunea Gura Portiței, din județul Tulcea, este un loc unic în țară. Acolo, Delta Dunării se întâlnește cu Marea Neagră, oferindu-le turiștilor un peisaj spectaculos.

ADVERTISEMENT

Gura Portiței se află în localitatea Jurilovca, la 50 de kilometri de Tulcea.

Locul era un mic sat pescăresc înainte. Acum a devenit o atracție pentru ce care vor să petreacă câteva zile în liniște și să se bucure de aerul curat, dar și de mâncarea lipovenească și de fauna și flora specifice zonei.

Acest sat a fost descoperit cu peste 250 de ani în urmă. În 1988 au început lucrările și amenajarea pentru a deveni o destinație turistică.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să ajungă în această stațiune trebuie să știe că acest lucru se poate doar cu barca. Mașinile trebuie lăsate în portul Jurilovca, iar de acolo se ia vaporașul sau barca.

Barca din Jurilovca pleacă la orele 9.00, 14.00 și 18.00, potrivit retreatinromania.ro. Călătoria cu barca privată durează 30 de minute, iar cu cea publică 1,5 ore.

ADVERTISEMENT

Plaja Gura Portiței este una dintre cele mai exotice și izolate din România, fiind recunoscută pentru nisipul auriu și apa limpede. Datorită faptului că este o plajă îndepărtată, delfinii se pot apropia de țărm.

O parte a plajei este o zonă protejată a ecosistemului, fiind interzisă turiștilor, însă plaja publică este suficient de largă.

ADVERTISEMENT
Gura Portiței
Plaja Gura Portiței. Sursa foto: pe-harta.ro

Ce poți face în Gura Portiței

De-a lungul timpului au fost construite mai multe locuri de cazare, dar și de agrement. Plaja este una dintre cele mai frumoase din țară, fiind foarte apreciată de turiști. De asemenea, stațiunea oferă și locuri de joacă pentru cei mici, dar și activități specifice zonei.

Cei care vor să pescuiască își pot lua undița pentru a se bucura în liniște de această activitate. Un alt lucru pe care îl pot face turiștii este să se plimbe cu bicicleta pe lacul Golovița.

În plus, mâncarea este foarte bună în această stațiune, iar turiștii găsesc restaurante unde prețurile sunt accesibile pentru toată lumea.

Prețul a două nopți de cazare la Gura Portiței este în jur de 755 de lei pentru o căsuță de lemn. Pentru o cameră dublă Bungalow, prețul ajunge la 810 lei, notează spynews.ro.

ADVERTISEMENT