ADVERTISEMENT
News

Stațiunile de schi din Italia, în stand by! Deschiderea sezonului a fost amânată

Autor: Alexandru Năstase | 02.01.2021 | 23:24
Stațiunile de schi din Italia, în stand by! Deschiderea sezonului a fost amânată
Stațiunile de schi din Italia rămân închise. Sursa foto - hepta.ro

Stațiunile de schi din Italia au rămas în stand by! Autoritățile din această țară au amânat deschiderea sezonului pentru 18 ianuarie. 

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, oamenii care conduc aceste zone montane au solicitat timp în plus. Aceștia au transmis că nu sunt reunite conditiile pentru deschiderea prevazuta initial la 7 ianuarie.

“Se pare ca nu sunt intrunite conditiile pentru deschiderea instalatiilor la 7 ianuarie”, au apreciat autoritatile regionale.

ADVERTISEMENT

Stațiunile de schi din Italia nu se deschid deocamdată

Ministrul italian al sanatatii, Roberto Speranza a transmis și el că a luat act de solicitarea autorităților regionale drept pentru care a decis să amâne data deschiderii statiunilor.

Vă readucem aminte că săptămâna trecut a început în Italia și campania de vaccinare. Totul s-a petrecut după ce tara a intrat din nou in lockdown chiar inainte de Craciun.

ADVERTISEMENT

Au făcut-o de data aceasta pentru a evita o explozie a contaminarilor in cursul sarbatorilor de sfarsit de an si pentru a indeparta spectrul unui al treilea val, temut de cadrele medicale.

Italia a raportat în prima zi a anului nu mai puțin de 462 de decese legate de Covid-19, faţă de 555 câte au fost cu o zi în urmă, pe 31 decembrie. Și numărul infecţiilor noi a scăzut uşor faţă de ziua anterioară, de la 23.477 la 22.211.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 157.524 de teste. În total, Italia a înregistrat până în prezent 74.621 de decese asociate Covid-19, clasându-se pe primul loc în Europa şi pe locul al cincilea în lume.

Un raport emis de biroul naţional de statistică, care a analizat toate decesele înregistrate cu diverse cauze de la începutul pandemiei, sugerează că numărul victimelor făcute de Covid-19 în Italia este mai mare decât cel oficial.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, Italia a raportat 2,12 milioane de cazuri. Peste 22.800 de oameni se aflau în spitalele din ţară, cu 239 mai puţini faţă de ziua precedentă. La terapie intensivă sunt trataţi 2.553 de pacienţi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!