Life

Stațiunile din România unde pârtiile se redeschid în weekendul de Florii. Locurile unde poți găsi zăpadă în apropierea Paștelui

Zonele din România unde turiștii pot găsi zăpadă de Florii. Cu o săptămână înainte de Paște, pârtiile se redeschid pentru toată lumea.
27.04.2024 | 00:19
Statiunile din Romania unde partiile se redeschid in weekendul de Florii Locurile unde poti gasi zapada in apropierea Pastelui
Zonele din România unde turiștii pot găsi zăpadă în weekendul Floriilor. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Anul acesta, românii se bucură de o minivacanță de Paște. Cine nu și-a făcut planul de relaxare pentru acele zile, are la dispoziție o mulțime de variante. Oricât de ciudat ar putea suna, românii se pot distra de Florii pe unele dintre cele mai cunoscute pârtii din România.

Iarna și-a reintrat în forțe în zonele montane din România, înainte de Paște

Vremea din ultima perioadă a fost capricioasă. Temperaturile din termometre dau de înțeles că vara se mai lasă așteptată. În timp ce frigul nu este pe placul multora, gradele cu minus sunt un motiv de bucurie pentru administratorii de pârtii din România.

ADVERTISEMENT

În zonele montane de la noi din țară, se pare că iarna a revenit în forță. Deși calendarele arată că este plin sezon de primăvară, temperaturile scăzute i-au făcut pe mulți să se gândească la redeschiderea pârtiilor.

Administratorii de pârtii din România, dar și administratorii de cabane și hoteluri au avut parte de o adevărată surpriză. În loc să pună lacătul pe afaceri până vine iarna, s-au văzut nevoiți să fie prezenți pentru turiști.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, în majoritatea zonelor montane din România a nins. Stratul de zăpadă poate fi remarcat cu ușurință, iar asta i-a făcut pe mulți să spere că pot schia.

Operatorii de turism se declară și ei uimiți de întorsătura pe care au luat-o anotimpurile. Deși nu se așteptau la temperaturi mult prea ridicate, este cert că vremea de iarnă i-a cam luat prin surprindere.

ADVERTISEMENT

Zonele unde turiștii se pot bucura de zăpadă în weekendul Floriilor

În ceea ce privește administratorii de pârtii, aceștia pot spune că acum s-a echilibrat balanța. Anul acesta, pârtiile s-au închis mult mai devreme din cauza temperaturilor ridicate. Însă, chiar dacă s-a pus stop schiatului cu 2-3 săptămâni mai repede, temperaturile cu minus își iau revanșa chiar înainte de Florii.

Cu o săptămână înainte de Paște, Domeniul Schiabil Transalpina Voineasa, din județul Vâlcea și Vidra – Obârsia Lotrolui sunt acoperite cu zăpadă. Iarna se resimte și în Munții Rodnei, în Masivul Postăvaru și la Straja.

ADVERTISEMENT

Administratorii de pârtii au fost convinși că în weekendul 27 – 28 aprilie, turiștii se vor bucura de zăpadă și pot face diverse activități specifice sezonului de iarnă. Date fiind condițiile meteo actuale, aceștia au luat în calcul redeschiderea pârtiilor, a telegondolei și a zonei de apres-ski.

Din păcate, inițiativa lor nu a avut succes. Chiar dacă temperaturile sunt scăzute, iar zăpada este prezentă, schiatul este imposibil. Cu alte cuvinte, turiștii vor trebui să se mulțumească doar cu admiratul peisajelor spectaculoase.

ADVERTISEMENT