News

Stațiunile montane, luate cu asalt de 1 Decembrie! Cum va fi vremea în minivacanță

28.11.2020 | 23:29
Statiunile montane luate cu asalt de 1 Decembrie Cum va fi vremea in minivacanta
ADVERTISEMENT

Chiar dacă noul coronavirus continuă să își facă simțită prezența pe teritoriul țării noastre, Ziua Națională trebuie sărbătorită cum se cuvine, așa că miile de turiști dornici de distracție au luat deja cu asalt stațiunile montane.

Și pentru că vremea ține cu ei, cei care ajung la Sinaia pot porni în drumeţii și se pot plimba în voie prin oraș. În plus, au posibilitatea să viziteze muzeele, iar terasele îi așteaptă cu brațele deschise pentru o porție de relaxare.

ADVERTISEMENT

Trebuie spus, însă, că un val de aer polar venit tocmai din zonele nordice va face ca nopțile și diminețile să fie friguroase în majoritatea regiunilor țării, iar precipitațiile se vor instala încă de luni, 30 noiembrie, la orele amiezii, atât în partea de nord, cât și în centrul teritoriului.

Ce vreme ne așteaptă în minivacanța de 1 decembrie

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât în mod obişnuit la sfârşit de noiembrie, media valorilor maxime urmând a fi de 4 grade, iar a celor minime între de -4 şi -2 grade. Ulterior, vremea se va încălzi uşor, astfel că în zilele de 29 şi 30 noiembrie se va înregistra o medie regională a valorilor maxime de 8 – 9 grade şi minime de două grade.

ADVERTISEMENT

În Crişana, în primele două zile ale intervalului de prognoză, regimul termic va fi sub cel normal caracteristic acestei perioade, cu o medie regională a maximelor de 4 grade şi a minimelor de la -4 la -2 grade. Vremea se va încălzi, ulterior, iar în zilele de 29, 30 noiembrie și 1 decembrie vor fi valori diurne de aproximativ 8 grade şi nocturne de până la două grade.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, temperatura va scădea, vremea urmând să devină rece pentru sfârşitul lunii noiembrie. Media temperaturilor maxime va fi de 2 – 3 grade, iar a celor minime între -5 şi -2 grade, cu posibilitatea înregistrării unor valori termice mai scăzute în noaptea de miercuri spre joi (29/30 noiembrie), în depresiunile din estul regiunii.

ADVERTISEMENT

În data de 30 noiembrie se va încălzi uşor, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de un grad. De Ziua Națională, vremea se va menține în aceiași parametri.

În Maramureş, până pe 1 decembrie se vor înregistra temperaturi maxime, în medie regională, de 3 – 4 grade şi minime între -4 şi -2 grade. Doar în ziua de 30 noiembrie se va produce o uşoară încălzire, ce se va materializa prin valori de temperatură maxime de 6 – 7 grade şi minime de 1 – 2 grade.

ADVERTISEMENT

În Moldova, minvacanța debutează cu maxime cuprinse între 2 și – 4 grade, în vreme ce minimele se vor încadra în jurul valorii de -1 grad Celsius. De 1 Decembrie, vremea se va încălzi uşor, astfel că media regională a temperaturilor maxime va urca la 6 – 8 grade, iar minimele din dimineaţa vor fi în jur de 4 grade.

În Dobrogea, vremea se va răci, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar minimele vor fi cuprinde între 2 și 3 grade Celsius. Ulterior, în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, valorile diurne vor oscila în jurul a 13 grade, iar cele nocturne vor fi de 9 – 10 grade.

În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în scădere până la valori ale maximelor, în medie regională, ce se vor situa în jurul a 5 grade. Minimele termice vor fi în scădere până spre mijlocul acestei săptămâni, când media acestora va fi cuprinsă între -3 şi -2 grade.

În Oltenia, variaţiile temperaturilor maxime nu vor fi semnificative pe întreg parcursul intervalului de prognoză. Mai concret, maximele termice vor fi, în medie regională, de 5 – 7 grade, apoi va surveni o uşoară scădere a temperaturii.

La munte, minivacanța va debuta cu o medie a valorilor maxime în jurul a -2 grade, în vreme ce minimele se vor situa între -7 și -6 grade. Ulterior, vremea se va încălzi uşor, astfel că în zilele de 29 şi 30 noiembrie se va înregistra o medie a valorilor maxime de un grad până la 3 grade. În dimineaţa de 1 decembrie, media minimelor va fi în jur de -3 grade.

ADVERTISEMENT
Tags: