Sport

Cristiano Ronaldo, în centrul unui imens scandal politic. O statuie a portughezului a pus India pe jar. Foto

Cristiano Ronaldo este, fără îndoială, unul dintre cei mai titrați jucători de fotbal de pe planetă. cariera sa excepțională a umplut până la refuz o vitrină cu trofee.
29.12.2021 | 22:37
Cristiano Ronaldo in centrul unui imens scandal politic O statuie a portughezului a pus India pe jar Foto
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo rămâne, chiar și în aceste condiții, la vârsta de 36 de ani, unul dintre cei mai serioși și profesioniști fotbaliști. Recent, el a primit un cadou inedit: a fost sculptată o statuie care îl întruchipează.

Statuie în Goa pentru Cristiano Ronaldo

Atacantul de la Manchester United a aflat că, de curând, o statuie care în reprezintă pe el șutând într-un balon de fotbal a fost dezvelită în orașul indian Calangute, din statul Goa.

ADVERTISEMENT

Statuia sculptată în piatră valorează 12.000 de lire sterline și este situată la 5.700 mile distanță de Old Trafford, stadionul unde marchează frecvent vedeta portugheză.

Motivația autorităților locale a fost că statuia lui Ronaldo era menită să-i inspire pe tineri și mai ales pe fotbaliștii aflați la început de drum.

ADVERTISEMENT

Michael Lobo, guvernatorul din Goa, a postat o fotografie cu el alături de statuia lui Cristiano Ronaldo, alături de o explicație destul de laconică: “A fost făcut la cererea tinerilor noștri, pentru a duce fotbalul la un alt nivel“.

Cristiano Ronaldo are statuie în statul indian Goa

Controverse politice și istorice

Aceasta este prima statuie pe care Cristiano Ronaldo o are în India.

Imediat după inaugurarea bustului, în spațiul public au apărut părerile pro și contra. Un demnitar local, Premanand Divkar, este de părere că sunt alți mari jucători din lume, originari din zonă, ca Bruno Coutinho sau Yolanda D!Souza, care au reprezentat cu brio India în lume și care ar fi meritat o statuie.

ADVERTISEMENT

Goa a fost colonie portugheză, iar momentul inaugurării statuii care îl reprezintă pe Cristiano Ronaldo coincide cu împlinirea a 60 de ani de la eliberarea de sub regimul lusitan, la 14 ani distanță față de momentul în care restul statelor indiene au scăpat de statutul de colonie britanică.

În momentul inaugurării statuii lui Cristiano Ronaldo, unii oameni au considerat totul drept o mare insultă și apărut fluturând steaguri negre, în semn de protest, așa cum precizează publicația indiană Times, citată de agențiile de presă internaționale.

ADVERTISEMENT

Naționala Portugaliei este extrem de populară în regiunea Goa, majoritatea celor de acolo având familii sau alte relații cu Portugalia.

Cristiano Ronaldo a mai avut o statuie la aeroportul din Madeira, localitatea natală, dar aceasta a fost retrasă din public pentru a fi retușată.

ADVERTISEMENT