ADVERTISEMENT
News

Statul american Georgia, răspuns oficial privind acuzațiile de fraudă lansate de Donald Trump

Autor: Adrian Baciu | 18.11.2020 | 23:31
Statul american Georgia, răspuns oficial privind acuzațiile de fraudă lansate de Donald Trump
Statul american Georgia, răspuns oficial privind acuzațiile de fraudă lansate de Donald Trump. Sursa foto: hepta.ro

Georgia, un stat american cheie în ceea ce privește rezultatul final în alegerile prezidențiale de pe 3 noiembrie, a oferit un răspuns oficial privind acuzațiile de fraudă lansate de Donald Trump.

ADVERTISEMENT

După anunțarea rezultatelor preliminare, președintele în funcție al SUA a venit cu o serie de acuzații privind nereguli electorale, cerând verificarea modului în care au fost autentificate procese verbale în state decisive.

La mijlocul acestei săptămâni, Trump a primit o lovitură importantă din Georgia, acolo unde un audit oficial al mașinilor a constatat că nu există nicio dovadă de fraudă sau de înşelăciune în timpul alegerilor din acest an, transmite CNBC.

Lovitură pentru Donald Trump. Statul american Georgia, răspuns oficial privind acuzațiile de fraudă

Joe Biden, candidatul Partidului Democrat, este dat ca și câştigător al scrutinului prezidenţial din Statele Unite, însă echipa lui Donald Trump a lansat acţiuni judiciare în unele state în care diferenţele au fost mici, inclusiv în Nevada, Pennsylvania şi Georgia.

ADVERTISEMENT

Avocaţii preşedintelui în funcţie susţin că unele buletine de vot au ajuns după termenul legal şi că observatorii republicani nu au avut acces total la procedurile de centralizare a acestor buletine de vot.

  • 16 voturi electorale are statul Georgia, câștigat de Joe Biden, conform primelor rezultate

Miercuri, secretarul de stat Brad Raffensperger, care a ordonat unui laborator de testare certificat să efectueze un audit pe un eşantion aleatoriu de maşini de vot din Georgia, a declarat că verificarea a fost completă, asigurând că maşinile nu au fost manipulate, informează sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Ne bucurăm, dar nu ne mirăm că auditul maşinilor de vot ale statului a fost un succes”, a declarat Raffensperger, un republican, într-un comunicat de presă. ”Securitatea alegerilor a fost o prioritate absolută din prima zi a administraţiei mele”, a mai spus acesta.

”Am colaborat cu Departamentul pentru Securitate Internă, Centrul Cibernetic din Georgia, experţii în securitate din Georgia Tech şi o gamă largă de alţi experţi în securitate electorală din stat şi din ţară, astfel încât alegătorii din Georgia să poată avea încredere că votul lor este sigur”, a arătat Raffensperger.

ADVERTISEMENT

Georgia renumără voturile

Statul american Georgia a decis să renumere buletinele de vot exprimate în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie, în contextul în care diferenţa dintre Joe Biden şi preşedintele Donald Trump era foarte mică.

Despre procesul de renumărare, Raffensperger a spus că un laborator certificat de Comisia pentru asistenţă electorală din SUA, Pro V&V, a folosit tehnici criminalistice pentru a inspecta maşinile de vot Dominion Voting Systems.

ADVERTISEMENT

A fost extras software-ul de pe scanere şi dispozitive de marcare, pentru a garanta că în timpul alegerilor pe dispozitivele statului a fost utilizată numai tehnologia aprobată. Potrivit Pro V&V, tot software-ul de pe maşinile testate a fost verificat ca fiind tehnologia autorizată de Georgia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT