News

Statul american Missouri cheamă la judecată China! Asiaticii sunt acuzați de minciună și teste defecte

22.04.2020 | 10:33
Statul american Missouri cheama la judecata China Asiaticii sunt acuzati de minciuna si teste defecte
ADVERTISEMENT

Statul american Missouri nu a mai ezitat și în plină pandemie de coronavirus a decis să cheme la judecată China!  Procesul civil a fost intentat de avocatul de stat Eric Schmitt.

Statul american Missouri cheamă la judecată China!

Acesta vrea ca guvernul chinez, partidul Comunist din această țară şi alți oficiali şi instituţii să răspundă pentru cele care se petrec în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, în plângerea formulată, americanul îi acuză pe chinezi că au „ascuns informaţii cruciale” chiar de la începutul epidemiei.

Asiaticii sunt acuzați de minciună și teste defecte

Avocatul spune că asiaticii au arestat denunţătorii şi au negat natura extrem de contagioasă a noului coronavirus ceea ce a dus la un adevărat dezastru în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

De altfel, conform avocatului, acest fapt a provocat „o pandemie inutilă şi evitabilă”, care a însemnat pierderi de vieţi şi consecinţe economice semnificative, cu pierderi estimate la cel puţin câteva miliarde de dolari în acest stat central al ţării, potrivit documentelor legale.

Și președintele american Donalt Trump a reacționat. Acesta a făcut acuzaţii similare spunând că guvernul chinez ascunde imaginea reală a epidemiei din ţară, imagine pe care Beijingul se chinuie în continuare să o nege.

ADVERTISEMENT

Beijingul este acuzat în mod special pentru „neplăcerile publice”, dar şi pentru  „activităţile anormal de periculoase”.

În acest moment, Missouri solicită daune într-o sumă nespecificată, dar statului american i se poate alătura oricine. Trebuie specificat că peste 5.800 de persoane au fost găsite pozitiv în Missouri. Statul a înregistrat cel puţin 177 de decese, potrivit autorităţilor locale.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial, peste 2,5 milioane de oameni au fost infectaţi şi peste 175.000 au murit din cauza Covid-19, o pandemie care a plecat din Wuhan, China.

ADVERTISEMENT