ADVERTISEMENT
News

Statul care interzice fumatul în aer liber. Cum speră să ajute la combaterea pandemiei de Covid-19

Autor: Ana Mirea | 12.11.2020 | 23:02
Statul care interzice fumatul în aer liber. Cum speră să ajute la combaterea pandemiei de Covid-19
Turcia interzice fumatul în aer liber. Sursa foto - facebook

Turcia va adopta măsura interzicerii la nivel naţional a fumatului, în unele spaţii publice deschise, avertizând că lupta împotriva pandemiei de coronavirus este pusă în pericol de fumătorii care îşi scot măştile în public pentru a-şi aprinde ţigara.

ADVERTISEMENT

Începând din data de 12 noiembrie, fumatul în zone aglomerate, în unele pieţe publice şi în staţiile de autobuz va fi interzis în Turcia, se arată într-un anunţ al guvernului.

Chiar dacă purtarea măştii este deja obligatorie în Turcia în toate spaţiile publice, ministerul de Interne al ţării spune că fumători încalcp aeastă regulă.

Turcia interzice fumatul în spațiile publice

„Trebuie să ne asigurăm că măştile sunt purtate mereu şi în mod corespunzător, astfel că, din 12 noiembrie 2020, o interdicţie asupra fumatului va fi impusă în zone şi regiuni precum străzi şi bulevarde unde cetăţenii se aglomerează, pieţe deschise şi staţiile de transport în comun”, a anunţat ministerul turc, conform surei citate.

ADVERTISEMENT

Turcia a raportat, joi, 2.693 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19 şi a înregistrat peste 402 mii de cazuri de la începutul pandemiei, conform adevărul.ro.

De altfel, potrivit Minsterului de Afaceri Externe, începând cu data de 11 iunie 2020, în Turcia a fost ridicată şi măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime şi a obligativităţii efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Turcia.

Astfel, cu excepţia interdicţiei impuse cetăţenilor turci şi cetăţenilor străini de a intra, respectiv de a ieşi pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricţii de intrare/ieşire pe cale aeriană/maritimă şi rutieră impuse tuturor cetăţenilor turci şi străini sunt anulate.

ADVERTISEMENT

La intrarea în Turcia vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetăţenilor turci şi străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sănătăţii va dispune măsurile necesare.

Amintim faptul că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, la raportarea de joi, alte 10.142 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Și mai alarmant este faptul că numărul pacienților de la ATI a crescut dramatic în ultima zi, ajungând la totalul de 1.152.

ADVERTISEMENT

A fost o nouă zi foarte multe decese. Au pierdut lupta cu COVID-19 un total de 121 de români, iar bilanțul din pandemie urcă astfel la 8.510 victime răpuse de acest virus.

Până joi, 12 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 334.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 224.916 pacienți au fost declarați vindecați.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT