News

Statul care redeschide locurile de joacă, muzeele şi bisericile. Anunțul despre evenimentele sportive și culturale

01.05.2020 | 13:34
Statul care redeschide locurile de joaca muzeele si bisericile Anuntul despre evenimentele sportive si culturale
ADVERTISEMENT

Germania a anunțat, vineri, că redeschide locurile de joacă, muzeele şi bisericile, începând de luni, urmând a fi luată o hotărâre și legată de școli și evenimentele sportive.

Germania redeschide locurile de joacă, muzeele şi bisericile

Germania a transmis, ca parte a măsurilor de relaxare, că va redeschide locurile de joacă, muzeele şi bisericile, începând de luni, informează News.ro.

ADVERTISEMENT

Autoritățile germane au mai transmis că vor lua o decizie și referitoare la școli și anumite evenimente sportive, în cadrul planului de relaxare treptată a măsurilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Măsurile de relaxare au fost prezentate la finalul reuniuniii avute joi de cancelarul Angela Merkel cu miniştrii-preşedinţi ai celor 16 landuri germane.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, Merkel a atras atenția asupra riscului unui al doilea val de infecții COVID-19 și i-a îndemnat pe germani să fie vigilenți în continuare și să respecte măsurile de distanțare socială, ce au fost prelungite până pe 10 mai.

Ce se ântâmplă cu evenimentele sportive și culturale

”Este necesar să acţionăm în vederea unei reduceri şi mai mari a numărului infecţiilor. În cazul în care curba infecţiilor începe să crească, va trebui să avem un sistem de alertă care să ne informeze înainte, pentru a fi în msură să acţionăm”, a declarat Merkel.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț comunicat de autoritățile germane anunță 159.119 de infecții, dintre care 6.288 de decese, cifre mai mici față de cele raportate de Italia, Regatul Unit, Spania sau Franţa.

Chiar și așa, Germania a decis prelungirea cu încă o săptămână a măsurilor de distanțare socială, potrivit anunțului făcut de secretarul general al Cancelariei, Helge Braun.

ADVERTISEMENT

Acesta a declarat că efectul primelor măsuri de relaxare se va vedea după 6 mai, dată de la care se poate vorbi despre un noul val de eliminare a restricțiilor.

Autoritățile de la Berlin au început să ridice restricțiile legate de ieșirea din casă săptămâna trecută, atunci când au decis și redeschiderea unor magazine, condiția principală fiind aceea de a păstra o distanță minimă între persoane.

Cele 16 landuri lucrează acum la un plan de redeschidere a barurilor și restaurantelor, analizând și varianta de a autoriza anumite evenimente sportive.

Cu toate acestea, Merkel a declarat că marile evenimente sportive sau culturale nu vor avea loc până la data de 31 august, de teama unui nou val de infecții COVID-19.

ADVERTISEMENT