Statul Islamic plănuieşte să folosească ambarcaţiuni cu imigranţi din Libia cu scopul de a provoca teroare în Europa

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
18/02/2015, 20:10
Statul Islamic plănuieşte să folosească ambarcaţiuni cu imigranţi din Libia cu scopul de a provoca teroare în Europa

Statul Islamic plănuieşte să se folosească de ambarcaţiuni cu imigranţi din Libia pentru a provoca terorare în Europa şi pentru a închide rute comerciale, relatează The Independent.

Potrivit unui text publicat pe INternet de un susţinător al grupării jihadiste, anunţă “extinderea binecuvântată” a aşa-numitului califat în Africa de Nord, după ce jihadiştii au arătat, prin înregistrarea video a decapitării pe o plajă din această ţară a 21 de creştini egipteni, că se află în pragul Europei.

Susţinătorul SI numeşte Libia ”poarta strategică a Statului Islamic”.

Libia “are o linie de coastă lungă către statele cruciate din sudul (Europei), în care se poate ajunge uşor chiar şi cu o barcă rudimentară şi este de notat că numărul călătoriilor «imigranţilor ilegali» de pe această costă este masiv, estimat la cel puţin 500 de oameni pe zi”, se arată în textul tradus de către Quilliam Foundation, un centru de reflecţie în domeniul luptei împotriva terorismului.

“Potrivit multora (dintre aceşti imigranţi), poţi să treci cu uşurinţă de punctele de control ale securităţii maritime şi să ajungi în oraşe”, se arată în text.

“Dacă acest lucru ar fi exploatat chiar şi parţial şi dezvoltat strategic, iadul s-ar putea revărsa asupra sudului Europei. Este de asemenea posibil ca în zonă să se închidă liniile maritime, prin luarea ca ţinte a navelor cruciate”, mai scrie autorul.

Citeşte mai mult pewww.b1.ro

Închide ×