News

Statul le dă bani românilor care vor să facă nuntă. Suma imensă pe care pot să o primească tinerii

Vești bune pentru tinerii din România: statul oferă bani pentru cei care vor să facă nuntă. Programele Family Start și Student Invest au suferit modificări substanțiale.
30.06.2023 | 07:31
Statul le da bani romanilor care vor sa faca nunta Suma imensa pe care pot sa o primeasca tinerii
Bani de la statul român pentru tinerii care vor să facă nuntă. Suma imensă pe care pot să o primească. Sursa foto: hepta.ro / zf.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Se dau sume de bani importante de la statul român pentru tinerii care fac nuntă. Recent, programele Guvernului, Family Start și Student Invest au suferit mai multe modificări substanțiale.

Bani de la statul român pentru tinerii care vor să facă nuntă. Suma imensă pe care pot să o primească

Recent, în Parlamentul României, programele Family Start și Student Invest au fost modificate. Prin acestea, persoanele pot beneficia de credite de la stat de la 50.000 de lei până la 75.000 de lei și chiar 150.000 de lei, în funcție de program.

ADVERTISEMENT

Sumele de bani acoperă cheltuieli legate de nuntă, nașteri, creșă, grădiniță, școală, achiziționarea unei mașini sau costuri legate de studii sau chirie. Modificările programelor amintite vizează creșterea numărului de beneficiari, introducerea unor noi cheltuieli eligibile, dar și majorarea valorii contractelor de creditare.

Într-o primă fază, modificările erau cuprinse într-un proiect de ordonanță pus în martie în dezbatere publică. Acum, au fost preluate în proiectul de lege adoptat de Parlament.

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă schimbare este relaxarea condițiilor în care cuplurile pot accesa finanțări. Mai exact, se modifică regula actuală. În prezent, ambele persoane ce formează o familie sau vor să-și întemeieze o familie trebuie să se încadreze în intervalul de vârstă 18 – 45 de ani.

După votul din Parlament, se prevede că cel puțin unul dintre beneficiari, adică doar o persoană ce formează un cuplu, va trebui să se încadreze în criteriul de vârstă (cuprinsă între 18 ani împliniți și 45 de ani neîmpliniți), notează Avocatnet.ro.

ADVERTISEMENT

A suferit o modificare substanțială și plafonul de venituri ce permite participarea în program. Astfel, s-a trecut de la salarii nete lunare cumulate de până la 7.500 de lei la venituri nete lunare pe membru de familie de până la 6.000 de lei.

Creditele garantate pot ajunge la 150.000 de lei

Poate cea mai importantă prevedere modificată este dublarea valorii creditelor ce vor putea fi obținute pe viitor. În actul normativ adoptat se arată că creditele ce pot fi garantate de stat vor putea ajunge la 150.000 de lei. Regulile actuale stabilesc credite maxime de 75.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În plus, pe lângă cheltuielile ce pot fi plătite acum (nașteri, creșă, grădiniță, școală, etc) cu acești bani se vor putea acoperi și cheltuielile cu achiziția de: mașini noi sau second-hand, de soluții energetice sustenabile (panouri fotovoltaice, panouri solare, instalații eoliene etc.) sau de aparate electrocasnice ori aparatură electronică, mai explică sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!