News

Statul poate confisca bunurile celor care nu plătesc amenzile pentru nerespectarea ordonanței militare. În ce condiţii se aplică această măsură

30.03.2020 | 12:52
Statul poate confisca bunurile celor care nu platesc amenzile pentru nerespectarea ordonantei militare In ce conditii se aplica aceasta masura
Poliția Română, bătută în instanță de o pensionară. Care este motivul ridicol pentru care fusese amendată. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Avocații spun că statul român poate confisca în anumite situații bunurile celor care nu plătesc amenzile pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanța militară.

Statul poate confisca bunurile celor care nu plătesc amenzile

În eventualitatea în care sunteți amendați pentru că nu ați respectat noile măsuri impuse prin ordonanță militară, trebuie să știți că statul poate opta, în unele cazuri, pentru confiscarea bunurilor.

ADVERTISEMENT

Marlena Zurbagiu, avocat, a explicat la Realitatea Plus în ce condiții poate statul român să dispună confiscarea bunurilor în urma nerespectării ordonanțelor militare aprobate pe perioada stării de urgență.

“Confiscarea este o măsură complementară, intervine doar pentru persoanele juridice. Dacă nu se respectă măsurile date, se pot închide punctele de lucru”, a declarat avocatul.

ADVERTISEMENT

Specialistul spune că într-o astfel de perioadă cu toții trebuie să respectăm măsurile impuse de autorități, pentru a nu fi sancționați.

Cei care contestă sancțiunile nu au șanse să câștige

“Trebuie să înțelegem că toți avem de suferit, toți trebuie să respectăm, dacă nu respectăm măsurile aceasta este sancțiunea”, a mai precizat Marlena Zurbagiu la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

În plus, avocatul spune că cei care vor contesta în instanță sancțiunile impuse în urma nerespectării ordonanței nu vor avea șanse de câștig.

“Mi-e greu să cred că va avea cineva câștig de cauză în instanță. Cu ce ai putea veni în instanță și să contești?”, a mai spus Zurbagiu.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, avocatul îi sfătuiește pe români să respecte măsurile impuse de ordonanțele militare pentru a nu fi sancționați, cu atât mai mult cu cât amenzile au fost majoarate, tocmai pentru a-i face pe cetățeni mai responsabili.

Potrivit noilor sancțiuni aprobate de autorități, persoanele juridice riscă să primească chiar și 10.000 de lei amendă dacă nu respectă noile măsuri, în timp ce persoanele fizice se pot trezi cu o amendă de 2.000 de lei dacă încalcă prevederile ordonanțelor militare.

 

ADVERTISEMENT